ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Коли бог дарує таке кохання і дружину, то сил і духу вистачить і…аби встати з коляски і піти

Life story Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 2 Листопада 2019, 15:11

Я випадково познайомився з цією сім’єю у Львові в міському Центрі надання послуг учасникам бойових дій.  Сергій і Дарина Загасайли завітали сюди напередодні Дня захисника України, аби поспілкуватися з побратимами Сергія і  розділити радість цього свята в колі гостей і працівників Центру.

Мужність і тендітність – це перше, що впадає в око, коли дивишся на Сергія і Дарину, на цих двох красивих і по-справжньому сильних людей. Вже більше п’яти років, як Сергій після важкого поранення не може ходити. Весь цей час Дарина була поруч із ним. А в серпні 2017-го закохані побралися.

…Вони познайомилися на Революції Гідності наприкінці 2013 року. Тоді контрактник 80-ї окремої аеромобільної бригади солдат Сергій Загасайло взяв відпустку і подався до столиці. Не міг всидіти у рідному Львові, коли на Майдані збиралися люди і молодь, аби відстояти свій європейський вибір. Дарина ж у цей час теж була тут. У Київській міській держадміністрації разом із іншими волонтерами вона допомагала готувати і роздавала їжу та напої тим, хто сюди приходив погрітися і перекусити, або просто знайти прихисток.

– Отак, мій голод і познайомив нас, – жартома говорить Сергій. – Зайшов на кухню, а там така кияночка, як згодом з’ясується, моя Дариночка, мій ангел-охоронець.

Цілий січень Сергій простояв на Майдані, виборюючи демократичні цінності й плекаючи свою любов, заходячи час від часу в КМДА, аби насолодитися їжею з рук коханої людини.

У лютому відпустка закінчилася, а вже в березні особовий склад частини відправили боронити кордон на східних і південних рубежах.

24 травня 2014 року – цей день, який кардинально змінив життя десантника на до і після…

– Тоді Сергій брав участь в операції зі звільнення Слов’янська. Тут їх майже впритул і розстріляли до зубів озброєні «шахтарі». Чоловік не пригадує як це було, але його товариші розповідали, що поблизу одного з блокпостів вони нарвалися на російських найманців. Зав’язався нерівний бій. Сергій потрапив під щільний вогонь з підствольних  гранатометів. І…слава Богу, що лишився живий. У тому бою загинуло декілька його побратимів, а Сергій отримав численні складні поранення голови, ніг, рук, м’язових тканин, – розповіла Дарина. – За той бій чоловік був удостоєний ордена «За мужність» третього ступеню.

За цей час Сергій переніс 15 операцій. У лобовій частині голови сховалася металева пластина. А верхній одяг загалом приховує численні поранення та хірургічні втручання.

– Головне, що мій ангел-охоронець поруч. А решта – все буде добре. Ми не втрачаємо надію, що я встану з візка і піду. Є певні позитивні реакції колінних суглобів, які додають цього оптимізму.  Головне не падати духом!!! –  наголошує на останньому реченні Сергій.

– По суті, Сергій здоровий, у нього все зажило, тільки ще не ходить, поки що! – теж наголошує кохана Дарина. – І про щасливе майбутнє думаємо, і діток плануємо. Все буде!

Їхньому оптимізму і справжньому коханню – можна, по-білому, позаздрити! А ще тільки здогадуватися, скільки всього за своє молоде життя перенесли ці дві люблячі один одного людини. Люди, які показують приклад іншим, як треба любити і в радості, і в біді, як треба радіти життю і насолоджуватися кожним днем, що дарований тобі Богом.

До речі, Дари́на – давнє слов’янське ім’я, що означає «дарована Богом», «подарунок». Гадаю Сергій це зрозумів давно! А нам би кожному такої віри і оптимізму, які переливають через океан життя ці двоє, закохані до безтями.

– Дякуємо всім рідним, друзям, товаришам, хто підтримує нас у цей час. Увага кожного з Вас, кожної людини, яка приділить часточку своєї уваги  для нас – це безцінний скарб, – дякують за підтримку Сергій та Дарина Загасайли.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-зенітник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Стрілець-санітар

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Фельдшер

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область