ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Добрий брат» знову простягає руку підтримки

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Листопада 2019, 15:08

Сьогодні вранці ще 23 поранені військовослужбовці відбули до Республіки Польща для проходження курсу реабілітації та відновлення за програмою благодійного фонду «Добрий брат».

– Найбільш важких поранених ми доправили за кордон літаками, – розповів Родіон Морозов.  – Зокрема 5 листопада з Києва полетіли п’ять  воїнів, а сьогодні ввечері зі Львова – ще чотири захисники України.

Це вже дванадцята група військовослужбовців, які проходять реабілітацію за програмою «Добрий брат». Загалом, починаючи з 2014 року польська сторона на оздоровлення прийняла близько 300 важкопоранених воїнів. Більшості з них вітчизняні цивільні та військові медики ставили страшний вирок – бути навічно прикутими до ліжка. Проте, за досить короткий термін, іноземні реабілітологи у буквальному сенсі ставлять хлопців на ноги. А дехто з воїнів навіть повертається до строю.

– Після поранення мене навчили ходити наші військові медики, але це виявилось, так би мовити, трішки неправильно, –  розповів слухач Національного університету оборони України імені   Івана Черняховського підполковник Ігор Чупрун . – Бо я не міг виконувати своїх професійних обов’язків, а дистанція, скажімо, більше ніж кілометр вже була для мене проблемою. Та незважаючи на те, що моя права нога є повністю залізною, а на лівій відсутні близько 75% сухожиль та 50% м’язів, польські реабілітологи навчили мене, як правильно володіти своїм тілом. І я не лише повернувся у більш-менш нормальне життя, але й навіть виконував завдання в районі проведення ООС.

Для того, щоб потрапити до програми реабітації, потрібно зателефонувати або відправити листа до благодійного фонду «Добрий брат». Всі контактні дані є у вільному доступі на офіційній сторінці фонду в мережі «Інтернет».

Довідково: Благодійний фонд «Добрий брат» був створений на початку 2015 року для реалізації українсько-польської громадської ініціативи щодо допомоги українським військовослужбовцям, які зазнали поранень під час бойових дій на сході України.

Ідея прийняти на реабілітацію українських військових виникла в польського бізнесмена Маріуша  Марковського  восени 2014 року, коли на сході України точилися запеклі бої за Донецький аеропорт, а українські шпиталі були переповнені пораненими бійцями. Патріотично налаштовані громадяни гуртувалися, намагаючись усіляко допомогти своїм захисникам. Маріуша Марковського підтримали його друзі-однодумці – і за кілька днів були зібрані потрібні на реабілітацію кошти. Командування ДШВ ЗСУ склало список військових, що потребували реабілітації, а командування Збройних сил Польщі забезпечило транспортування бійців до місцезнаходження реабілітаційного центру на півночі Польщі. Українська громада Польщі активно підтримує ініціативу і також долучається до її реалізації.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Харків, Харківська область

Командир стрілецького взводу

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Старший бойовий медик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Командир бойової машини

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО