ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Дайте світло»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Листопада 2019, 20:10

Сьогодні під будівлю Міністерства оборони прийшли представники одного з житлових будинків у Гостомелі з проханням допомогти їм вирішити давню проблему з елекропостачанням

У серпні цього року АрміяInform уже писала про ситуацію з будинком у Гостомелі на вулиці Остромирській, 67, де проживають родини учасників АТО. Тоді будинок відключили від електропостачання, і його мешканці вийшли на пікет під Міністерство оборони України.

Нині ситуація повторилася. Знову знеструмити житловий будинок вирішили в сусідній військовій частині Національної гвардії України, до електромережі якої під’єднана ця житлова будівля. Мешканці змушені сплачувати за електроенергію за промисловими тарифами, а це майже вдвічі дорожче, ніж для приватних домогосподарств. Так триває вже 7 років. У частині кажуть надавати людям електроенергію за цінами для населення не мають права.

Із мешканцями цього будинку зустрілися представники Міністерства оборони України. Кореспондент АрміяInform був свідком перемовин, тож мав змогу почути як мешканців будинку, так і представників відомства.

‒ Ми – мешканці смт Гостомель, що проживають по вулиці Остромирській, 67 – залишилися без світла. У цей будинок нас заселили 7 років тому, його побудувало Міністерство оборони України. Але були порушення в технічних умовах плану прокладання електромереж. Шість років ми споживаємо електроенергію в сусідній військовій частині Національної гвардії України. Частина постійно вимикає нам електроенергію, відповідно, вимикається опалення, тому що газу в нас у будинку немає. Ми вже тиждень без опалення, без світла і без розуміння подальших перспектив, ‒ розповідає представник будинку Тетяна Семенцова.

За її словами, Ірпінські розподільні електромережі не можуть прийняти їхній будинок на баланс і укласти з його мешканцями договори.

‒ Керівництво військової частини Нацгвардії вимкнуло нам електроенергію, бо трансформаторна підстанція знаходиться на території їхньої частини. Вони у такий спосіб хочуть примусити нас платити за електроенергію, ‒ додає жінка.

Водночас представник військового відомства повідомила, що Міністерством оборони свого часу були вжиті всі відповідні заходи в установленому законодавством порядку щодо передачі житлового будинку і мереж Гостомельській селищній раді ‒ Гостомельська селищна рада прийняла згадувані мережі та передала експлуатуючій організації. Є підтверджуючі документи. На сьогодні ні житлового будинку, ні електромереж у сфері Міністерства оборони немає, ‒ зазначила начальник управління капітального будівництва житла Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Наталія Смітюх.

Після перемовин із представниками Міністерства оборони мешканці будинку прибрали намет біля КПП відомства.

АрміяInform й надалі слідкуватиме за ситуацією та інформуватиме  читачів про те, як вирішуватиметься проблема мешканців цього будинку.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Оператор-монтажер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інспектор прикордонної служби (1, 2 кат.), технік

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України