ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

450 мл на три душі: прикарпатці змогли, а ви?!

Новини Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Листопада 2019, 13:06

На Івано-Франківщині військовослужбовці прийняли естафету від своїх побратимів із Тернопільської області й долучилися до всеукраїнської акції «Брати по крові». Її мета — популяризувати донорство та здоровий спосіб життя.
Нагадаємо, що згадана акція стартувала наприкінці жовтня на Львівщині у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону і Львівському центрі крові. Далі ініціативу підхопили в різних областях України.
– В Івано-Франківську на заклик стати донорами крові відгукнулися військовослужбовці та резервісти бригади територіальної оборони, а також обласного та міського військкоматів, – розповідає командир 102-ї бригади тероборони підполковник Сергій Загрійчук. – Багато з них здають кров уже не вперше. Хоч є й такі, для кого саме цей заклик допомогти пораненим побратимам став визначальним.
Військовослужбовці бригади територіальної оборони вже пообіцяли, що навідуватимуться до станції переливання крові щонайменше кілька разів на рік.
Також до акції долучилися представники патрульної поліції та інших правоохоронних органів. Кажуть, виїжджаючи на місця ДТП, неодноразово переконувались, наскільки важливо, щоб усі, хто потребує переливання крові, отримували цю допомогу вчасно.
Заступниця головного лікаря обласної станції переливання крові Ірина Федик розповіла, що установа забезпечена усіма компонентами крові. Однак досить часто виникають ситуації, коли потрібні додаткові ресурси. І саме тоді найперше на заклик відгукуються військові та поліцейські.
Окрім того, лікарка зазначила, що донорство – це додаткова можливість перевірити стан свого здоров’я. Адже перед тим, як здати кров, донорів безкоштовно обстежують на ВІЛ, гепатит і сифіліс. Є й матеріальні стимули.
Слід зауважити, що донорство крові — не лише пожертва рідкої тканини, що циркулює венами й артеріями. Стандартна норма одного донора ¬– 450 мілілітрів крові, може врятувати щонайменше трьох людей! Адже цю порцію ділять на три компоненти: еритроцити, тромбоцити, плазму, які переливають трьом різним пацієнтам.
До слова, військові, які зголосилися здати кров, мають пільги, передбачені ст. 9 і 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».
А саме: Строковики і курсанти навчальних закладів, які стали донорами, у день давання крові та (або) її компонентів, і в день медобстеження звільняються від несення нарядів, вахт та інших форм служби. Якщо вони це роблять у відпустку, вихідний чи святковий день, їм за бажанням надають інший день відпочинку. А після кожного дня давання крові та (або) її компонентів донорам цієї категорії надається додатковий день відпочинку. А тим, хто впродовж року безоплатно здав кров чи (або) її компоненти в кількості двох разових максимально допустимих доз, надано право на одержання грошової надбавки у розмірі 25% до призначеного їм грошового забезпечення впродовж шести місяців після акту такого донорства.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

В одному зі своїх нещодавніх повідомлень у рубриці «Зброя перемоги» автори офіційної сторінки Міністерства оборони України в соціальній мережі Telegram нагадали про напрочуд вдалу розробку від фахівців вітчизняного оборонного комплексу — мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік радіолокаційної станції

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Командир міномета

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Водій

від 20100 до 50100 грн

Суми

Військова частина А1476

Командир відділення, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область