Інформаційне агентство Міністерства оборони України
UA

400 продуктів раціону армійської кухні військових із Чернігівщини

9 Листопада 2019
400 продуктів раціону армійської кухні військових із Чернігівщини

У селищі Десна Чернігівської області вже майже рік військовослужбовці 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України харчуються за новою системою.

Харчування за каталогом передбачає використання близько 400 найменувань продуктів для приготування різноманітних страв. До каталогу харчування включили такі страви як: філе індички, філе куряче смажене з шампіньйонами або запечене в сметанному соусі, борщі, різноманітні супи, реберця свинячі з медовим соусом, горбуша в маринаді, м’ясо по-грузинськи, картопля по-домашньому та багато інших смачних страв.

Протягом року кухарі систематично змінювали асортимент нових страв, додавали у перелік смачні продукти і навіть організували власне пекарське виробництво.

− Ми пропонуємо особовому складу страви як національної кухні, так і кухні різних країн світу. Відгуки особового складу показують, що дані зміни досить позитивні й мають місце на життя. На даний момент є можливість видавати всі ті продукти харчування, які є у звичайному супермаркеті в межах суми фінансування. Ми пропонуємо і фрукти, і соки, і різноманітні види м’яса, − зазначив начальник служби тилу 169-го навчального центру Віталій Мурашко.

Із початку запровадження нової системи харчування кухарі випікають для військових смачні булочки, сосиски в тісті та інші смаколики.  Різноманітність армійської кухні збільшилася в рази, при цьому деякі військовослужбовці вдома таких страв взагалі ніколи не куштували, кажуть, годують як в ресторані.

Приготування  їжі в  навчальному центрі здійснюється висококваліфікованими фахівцями  на обладнанні нового зразка, яке аналогічне ресторанному. Нові котли, м’ясорубки, тістоміси, сучасні овочеві машини і, зокрема, пароконвектомати, які скорочують термін приготування їжі та полегшують роботу кухарів.

Командування навчального центру враховує всі зауваження та побажання військовослужбовців, при цьому постійно вносяться корективи до меню.

Публікації