ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Яким бути рекрутингу в українському війську?

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Жовтня 2019, 7:48

З 2017 року під час експерименту Чернігівський обласний військовий комісаріат переформатовано в Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Основним напрямком реформування став рекрутинг – активне та якісне комплектування війська за міжнародними стандартами. 80 відсотків роботи так званих «вербувальників» – спілкування з місцевим населенням. Саме до цього інструкторів спеціально готували.

Як зазначають експерти, раніше система відбору військовиків за контрактом була досить поверховою й пасивною. Тобто, кандидат на контракт приходив сам – «знічев’я». За новими методиками, пошук кандидатів полягає як в залученні медіа, так і в активній роботі рекрутерів. Вербувальники від кожного виду ЗСУ шукають кандидатів у міських центрах зайнятості, на підприємствах, у навчальних закладах, інтернет-мережах (сайти з пошуку роботи). Уявлення про потенційного контрактника насамперед формується під час особистого спілкування й вивчення його морально-ділових якостей, зокрема, й через контакти в соцмережах. І на цю роботу вербувальники витрачають більшу частину свого службового часу. Варто зауважити, що це принесло помітні позитивні плоди – кількісно-якісні показники відбору кандидатів на контракт зросли майже вдвічі.

Цікаво, що українські інструктори-рекрутери мають вишкіл за стандартами НАТО, здобутий у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зокрема й завдяки залученню радників з США. Якраз американські колеги радять звертати основну увагу на виявлення потенційних патріотично налаштованих кандидатів у місцевих навчальних закладах.

У військовослужбовців з військкоматів, які ще не стали територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, щодо рекрутингу є своя певна думка.

– Рекрутинг – досить оптимізована й позитивна складова формування війська, на мою думку. Користь від цього є, адже призовом строковиків займатимуться відділи комплектування, а відбором контрактників – відділи рекрутингу. Якщо ми прагнемо професійної, здатної здолати ворога армії, маємо якісно й посилено займатись відбором військовослужбовців за контрактом. І це не лише я так вважаю. Місцеві органи влади ухвалили відповідні нормативні документи, відповідно до яких призовнику, який укладає контракт з військом, виплачують одноразову матеріальну допомогу – до 10 тис. гривень від селищних громад, міських рад тощо. Це не враховуючи допомоги –

близько 15 тис. гривень від держави, – розповів заступник військового комісара – начальник відділення комплектування Конотопського об’єднаного міського військкомату Сумської області Борис Сагайдачний.

У темі гендерної рівності досить актуальним залишається питання комплектування жінками-контрактниками. Якщо раніше жінок призивали на контрактну службу лише на певні посади, то нині є навіть екіпажі танків і артилерійські розрахунки, які становлять суто жінки.

Тож поки точаться дискусії щодо подальшого впровадження рекрутингу в українську армію на основі вітчизняних здобутків та закордонного досвіду, залишається лише покращувати соціальні стандарти в армії. Саме це здатне істотно вплинути на мотивацію юнаків і дівчат обирати військові професії.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Дніпро та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Старший стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Стрілець до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Офіцер юридичної служби

від 25000 до 75000 грн

Ужгород

33 ОМБр