ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Від нас Москва чекає на атаку дронів

Blogger pool Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 9 Жовтня 2019, 16:58

Днями представники російських окупаційних військ на Донбасі з так званої народної міліції, оприлюднили у ЗМІ доволі цікаву інформацію. Виявляється, «доблесні захисники Донбасу» з-поміж проросійських бойовиків знищили безпілотний літальний апарат. Цей «безпілотник», на їхню думку, без сумніву належить українській армії. І саме він мав здійснити терористичний акт проти мирних мешканців Старомихайлівки. – «Благодаря профессиональным действиям наших защитников, был предотвращен очередной акт террора в отношении мирных жителей Старомихайловки, где был уничтожен БПЛА типа «квадрокоптер», который нёс на себе мину калибра 60 миллиметров натовского образца», – заявляють представники так званої народної міліції.

Куди загубилася міна «натовського зразка»?

Інформацію про збиття супроводжує фото з уламками якогось об’єкта, схожого на БПЛА, проте зовсім не «квадрокоптера» (про збиття якого повідомляли бойовики). Крім того, вони заявляють, що «безпілотник» ніс 60-мм міну (напевне мінометну) «натовського зразка». Але фото цієї міни, на жаль, не опублікували.

Пропагандисти, які готували подібну брехню, абсолютно не переймались навіть тим, щоб додати сюди хоч трохи достовірності й переконливості. І сам факт, і його ілюстрація говорять про різні «безпілотники», які застосовуються для неоднакових завдань. А те, що немає фото «міни натовського зразка», вказує: її просто не змогли знайти, щоб сфотографувати (бо повідомляють, що «теракту запобігли, БПЛА знищили», а де ж міна?). Якщо її теж знищили, то де її уламки? А як дізнались, що це за снаряд, його калібр і про належність до НАТО ? Як саме знищили боєприпас, чим? Є ще кілька запитань, на які кремлівські фейкомети, розповідаючи нісенітниці про нібито знищений дрон, навряд чи змогли б дати хоч якусь відповідь.

Фахівці-експерти взагалі посміялись з цього фейку через низку причин. Наприклад, те, що використати 60-мм мінометну міну як боєприпас для одиночної атаки міг лише ідіот, адже це зовсім недоцільно. Ефект від її вибуху порівняно невеликий, дещо більший, ніж від ВОГ-25. Проте заподіяна шкода може бути суттєвою лише за умови точного влучання в об’єкт.

Окрім того, ця міна досить важка, близько півтора кілограма. І її ще потрібно чимось привести у дію. Підривний механізм – теж додаткова вага. Щоб його нести, та ще й на відстань у декілька кілометрів, потрібен доволі потужний «квадрокоптер». Такі БПЛА достатньо дорогі й використовувати їх задля «теракту проти жителів» прифронтового селища – невиправдані витрати без належного «воєнного ефекту». Вибачаюсь за припущення, але Старомихайлівку можна просто обстріляти з наявного озброєння, не застосовуючи вартісних дронів…

Чому про це безупинно патякають окупанти і бойовики

Проте окупанти і бойовики вже кілька днів патякають про «успішну протидію українським безпілотникам». Мовляв, лише за останній тиждень вони знищили три таких апарати:  «Это уже третий эпизод с участием украинского беспилотника, который был сбит силами ДНР за последние несколько дней. Ранее, 1 октября, беспилотный летательный аппарат ВСУ был уничтожен над поселком Старомихайловка, а 3 октября военнослужащие ДНР сбили в районе села Белая Каменка беспилотник «Фантом»….

Тобто кремлівська пропаганда вперто прагне вкинути в інформаційний простір «меседж» про порушення українською армією пункту Мінських домовленостей і активне застосування нею безпілотників: «Согласно Минским соглашениям, полеты боевой авиации и беспилотных летательных аппаратов запрещены вдоль всей линии соприкосновения сторон в полосе шириной не менее 30 километров. Исключение было сделано только для БПЛА мониторинговой миссии ОБСЕ».

Окрім того, з певних джерел стало відомо: готується доволі серйозна антиукраїнська провокація перед майбутньою зустріччю лідерів «нормандської четвірки». Її суть у тім, що Україна, нібито, має застосувати ударні дрони для атаки на склад боєприпасів бойовиків. «Склад» цей буде розташований неподалік цивільного об’єкта, і від пожежі на ньому мають постраждати інфраструктура й навіть мирні мешканці. Тобто «українці, навіть знаючи про небезпеку для цивільних, однак здійснили атаку на склад».

Інформація про підготовку подібної провокації з’явилася після атаки БПЛА на нафтопереробні підприємства в Саудівській Аравії. Проросійські бойовики з «народної міліції» навіть нещодавно «відпрацювали» тренування – гасили невелику пожежу на одному зі складів боєприпасів у «промзоні» в Донецьку. Раніше, коли щось подібне у них траплялось, завжди звинувачували українських диверсантів. Але цього разу заявили про «нехтування протипожежними заходами». Поруч із тією «промзоною» – житловий район. Тож, можливо, саме тут «відпрацювали атаку українських дронів». І, ймовірно, саме тому в інформпросторі з’явилась і тиражується відверта брехня про наші збиті «безпілотники». До того ж нещодавно група українських військових у Туреччині пройшла курси операторів БПЛА. Вони готові їх ефективно застосовувати по противнику. От це вже не фейк, а чиста правда…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

Останнім часом у ТікТок та інших соцмережах один за одним з’являються ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе «ухилянтами».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 30000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець – Військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область