ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уряд сприятиме формуванню шанобливого ставлення до ветеранів АТО/ООС

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Жовтня 2019, 13:50

У проєкті програми діяльності уряду, ухваленому Кабміном та поданому на розгляд Верховної Ради України, окремо зазначено стратегічні ініціативи щодо підтримки ветеранів АТО/ООС та членів їхніх родин.

Зокрема, як повідомляє АрміяInform, Міністерству у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на найближчі 5 років серед іншого поставлено завдання досягнути дві стратегічні цілі: «Ветерани війни повернулися до повноцінного мирного життя та стали перевагою для суспільства, а не його проблемою», «Ветерани та члени їх родин, а також родини загиблих відчувають шанобливе ставлення в суспільстві».

Як зазначається у проєкті урядової програми, досягнення цих цілей планується через розбудову мережі «ветеранських просторів», що працюватимуть за принципом «рівний–рівному» і будуть «єдиним вікном» надання послуг ветеранам. Окрім цього, реалізовуватимуть онлайн-сервіс за допомогою системи «Е-ветеран». Заплановано і запровадження роботи мобільних груп, мета яких – забезпечення надання послуг у кожному без виключення населеному пункті. У результаті ветерани отримають комплекс послуг з психосоціальної адаптації, профорієнтації, юридичних консультацій і профілактики конфліктних ситуацій в родинах.

Уряд радикально змінить систему надання медичних послуг для ветеранів та членів їхніх родин. Це стосується відновлення як фізичного, так і ментального здоров’я. Зокрема, заплановано надання ветеранам додаткового гарантованого державою пакета медичних послуг.

В Україні відкриється «Національний центр психічного здоров’я ветеранів», на базі якого працюватиме тренінговий центр з підготовки й підвищення кваліфікації спеціалістів, що вже працюють з ветеранами.

У планах уряду – опрацювання житлових програм для учасників бойових дій з використанням державної підтримки та пільгового іпотечного кредитування на будівництво і придбання житла.

Аби ветерани і члени їхніх родин, а також сім’ї загиблих відчували шанобливе ставлення в суспільстві, уряд планує здійснення заходів з вшанування захисників Батьківщини та увічнення пам’яті полеглих. З цією метою опрацюють комплексну програму героїзації образу захисника/ветерана. Особливу увагу приділятимуть вшануванню родин загиблих героїв Революції Гідності та захисників України.

Уряд передбачає активне сприяння розвитку ветеранської літератури й інших ініціатив, спрямованих на героїзацію захисників. Загалом ці заходи мають підвищити рівень довіри до Збройних Сил України та престижність військової професії, збільшити кількість охочих стати резервістами і вступати до вищих військових навчальних закладів.

Підготував Руслан Ткачук

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

В одному зі своїх нещодавніх повідомлень у рубриці «Зброя перемоги» автори офіційної сторінки Міністерства оборони України в соціальній мережі Telegram нагадали про напрочуд вдалу розробку від фахівців вітчизняного оборонного комплексу — мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Стрілець(снайпер, номер обслуги, помічник гранатометника)

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Начальник ремонтної майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Стрілець – помічник гранатометника

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759