ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Світлодарська дуга залишається найважливішим стратегічним районом оборони українських військ

ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Жовтня 2019, 12:07

За останні три роки нашим підрозділами вдалося значно поліпшити своє тактичне положення і взяти під контроль ряд пануючих висот на південь від Світлодарська.

Сьогодні на позиціях, які утримують воїни однієї з механізованих бригад, йде копітка бойова робота. Воїни зміцнюють систему оборони: обладнують додаткові бліндажі, укриття, поглиблюють ходи сполучення і окопи, обшивають все дошками і роблять настили на дні траншей.

 – Намагаємося виконати основні роботи до настання осінніх холодів і негоди, – пояснює сержант Андрій. – Якщо розпочнуться дощі, грунт відразу «попливе», впоратися з ним буде складно, тому тепер стінки окопів зашиваємо дошками, щоб вони не обсипалися.

– Незважаючи на оголошене перемир’я, проросійські бойовики продовжують збройні провокації.  Тактика у них нині трохи змінилася, – розповідає лейтенант Олександр. – Щоб не привертати уваги спостерігачів ОБСЄ, у світлу пору доби ​​вони поводяться відносно спокійно, а з настанням темряви починають обстрілювати наші позиції. В основному застосовують великокаліберні кулемети «Утес» і ДШК, потім у хід йде більш серйозне озброєння: протитанкові гранатомети, міномети калібром 82 і 120 мм. І хоча відстань на цій ділянці між нашими позиціями і противником досить велика – 1500 метрів, майже щоночі окупанти намагаються під прикриттям рельєфу місцевості підійти до наших траншей на відстань 500 метрів і тоді вже відкривають вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

– Ось з тієї лісополоси ведуть обстріл, – показує рукою в бік дерев у степу сержант Артем. – Ми вже їх тактику вивчили добре, як тільки бачимо в приладі нічного бачення рух, відразу відкриваємо вогонь. Їм, щоб повернутися до своїх, доводитися метрів 700–800 по відкритій місцевості переміщатися.

Вдень вони в землю закопуються, причому роблять це демонстративно і нахабно. Увечері на їхньому боці чується звук двигунів техніки, ймовірно БМП, БТР і вантажних машин: підвозять боєкомплект і будівельні матеріали.

– Вони явно відходить не збираються, – каже солдат Максим.– А ось якщо ми звідси, не дай Бог підемо, вони тоді точно наші позиції займуть. І ніхто їх звідси вже не зможе вибити, – висловлюють свої побоювання військовослужбовці.

– Ми стільки, праці, крові й поту сюди вклали, щоб забезпечити нормальну оборону цієї ділянки фронту, і віддати все тепер ворогові просто неприпустимо, – підтримує свого товариша солдат Михайло. – Багато наших хлопців здобули тут поранення, контузії під час обстрілів. Нині у нас є надійні укриття і наше завдання не пустити сюди ворога.

Служать на позиції досвідчені воїни, наприклад солдат гранатометник Василь. Йому йде вже сьомий десяток і на фронті він шостий рік. Починав у 80-й бригаді. Захищав Піски, Авдіївку, а тепер тут, на Луганщині, воює. Солдат Андрій також пройшов важкі бої під Іловайськом і Дебальцевим, йому є кому передати свій бойовий досвід. У підрозділі багато молодих солдатів і сержантів.

Втім, знаходять військовослужбовці час і для короткого солдатського дозвілля. Є у них свій спортивний майданчик, на якому, крім традиційних брусів і перекладини, можна побачити місце для занять дартсом, а також імпровізовану боксерську грушу – дерев’яну колоду, обмотану товстої ганчіркою.

Фронтове життя йде у своєму ритмі, але кожен воїн вірить, що його зусилля наблизять нашу загальну перемогу над російським агресором.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Начальник групи, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 8000 до 10000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець стрілецької роти

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область