ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Суд, який зупинив перехід на нову систему харчування, так і не приступив до розгляду справи

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Жовтня 2019, 18:35

Сьогодні, 31 жовтня, відбулося чергове засідання Окружного адміністративного суду (ОАС) Києва щодо правочинності наказу Міністерства оборони України № 90 від 03.04.2019 «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році». Без розгляду по суті суд перенесено на 16 листопада.

Причиною переносу судового засідання цього разу стало клопотання позивача, який послався на відомості зі службової переписки між Державною регуляторною службою України і Міноборони, виявлені ним у мережі… FB! На думку адвоката, вони можуть стати новими обставинами у справі. Суддя частково задовольнила це клопотання.

Отже, суд перетворюється на «велику битву» із затягування часу, в центрі якої – ухвала про запобіжний захід Окружного адміністративного суду Києва, яка продовжує дію у війську старої системи аутсорсингу.

– Позивач уживає всіх заходів з метою перекваліфікації судової справи та фактичної заміни предмету спору. Те клопотання, яке подав представник фірми, не мало жодного стосунку до оскаржуваного наказу Міноборони, – прокоментував подію представник військового відомства Вадим Гордієнко. – Позивач докладає всіх зусиль, аби правова природа наказу Міноборони № 90 не досліджувалася, оскільки на сьогодні юридичною службою Міноборони витребувані та подані до матеріалів справи докази, які підтверджують, що цей наказ не містить жодних ознак регуляторного акта. Отже, він не міг розповсюджуватися на права та інтереси суб’єктів господарювання і самого позивача. Сьогодні жодним чином ані адвокат позивача, ані суддя не апелювали до оскаржуваного наказу. Про нього взагалі не згадувалось…

Що далі? Знову оголошено перерву. Державна регуляторна служба надасть суду копії робочої службової переписки. Як зазначив Вадим Гордієнко, станом на сьогодні проєкт наказу Міноборони про застосування каталогу нереалізовано. Тобто тривають консультації і робоче листування. Інформація про те, що воно могло знайти відображення у мережі FB, на думку представника Міноборони, не відповідає дійсності.

Чи може адвокат посилатися на соцмережу, адже це, як відомо, м’яко кажучи, ненадійне джерело? На думку Вадима Гордієнка, це питання на совісті адвоката позивача…

На запитання щодо кількості судових засідань представник оборонного відомства відповів, що це «навіть не перше засідання по суті». У нас досі тривають підготовчі засідання. Незаангажованим оком очевидно:позивач зловживає правом заради затягування часу.

Як судова тяжба відображується на військах? На це запитання кореспондента АрміїInform відповів заступник начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Олександр Хмиз. «Через затягування судового процесу військові частини не зможуть у наступному році перейти на нову систему харчування, що призведе до консервації старої системи, – сказав пан полковник. – Ті військові частини, які здійснили перехід, матимуть перевагу. А ті, які згідно зі встановленим графіком мали це зробити найближчим часом, організовуватимуть харчування особового складу по-старому, без застосування каталогу продуктів харчування. Отож чи не вперше в історії матимемо очевидний продовольчий дисбаланс. При цьому вкотре зауважу: при тих самих коштах ми можемо харчувати військових безпечніше і якісніше, однак будемо змушені знову вдаватися до аутсорсингу, який не вигідний ні Міноборони, ні військовикам».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Водій-електрик, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Верховина

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України