ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сорок шоста осінь морського буксира

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Жовтня 2019, 16:50

Сьогодні, 20 жовтня, в порту міста Бердянськ екіпаж морського буксира «Корець» урочисто відзначив чергову річницю підняття на кораблі Військово-морського прапора.

Із нагоди свята екіпажу корабля вручили відзнаки, грамоти та цінні подарунки. Із побажаннями витримки і наснаги в нелегкій справі захисту та оборони наших морських кордонів на Азовському морі до екіпажу завітали представники командування операції Об’єднаних сил, командування Дивізіону надводних кораблів, адміністрації Бердянського морського порту та творчі колективи з Миколаєва.

Як повідомив капітан 2 рангу Максим Носенко, буксир був побудований на Ярославському суднобудівному заводі у 1973 році. У серпні 1997 року, під час розподілу Чорноморського флоту, він включений до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Одночасно судно отримало нову назву «Корець» на честь однойменного українського міста Рівненщини з присвоєнням бортового номера U-830.

− 20 вересня 2018 року пошуково-рятувальне судно A-500 «Донбас» та морський буксир A-830 «Корець» із походом вирушили з Західної військово-морської бази в Одесі до Бердянська. 23 вересня, «Донбас» і «Корець» пройшли так званий «Кримський міст», що сполучає Таманський півострів та окупований Росією Крим. Увечері наступного дня наші кораблі дісталися Маріупольського порту та приєдналися до загону малих броньованих артилерійських катерів. Так ці бойові одиниці стали основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі, − наголосив капітан 2 рангу Максим Носенко.

Варто додати, що уже понад рік «Корець» несе бойову службу на східних морських кордонах нашої держави та здійснює планові виходи в море з групою спеціального призначення, що знаходиться в готовності у будь-яку мить зреагувати на небезпеку. Не менш важливим є й відпрацювання власних корабельних бойових навчань, висвітлення надводної обстановки.

Кожен вихід у море це не тільки напружена бойова робота, але й постійні тренування та заняття з екіпажами, які проводяться для підвищення рівня навченості. Важливо, що «Корець» ніколи не ходить наодинці, морський буксир працює в морі з малими броньованими артилерійськими катерами. Кораблі в морі виконують вправи зі спільного маневрування, практичних стрільб із штатного корабельного озброєння та стрілецької зброї, а також тренування з радіообміну.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Начальник групи, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Водій кат. В

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Технік зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ