ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росіяни тішаться з того, що захопили американське звалище мотлоху

Blogger pool
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Жовтня 2019, 7:37

Американські військові в Сирії в районі міста Манбідж залишили один із польових таборів. Цей табір одразу зайняли представники російської військової поліції і привели туди журналістів.

Табір, в якому дислокувався невеликий американський підрозділ (це видно з кількості наметів і тимчасових споруд), росіяни гордо називають «американською базою», і журналісти, порпаючись у смітті, яке залишили американці, розповідають, що «…военнослужащие США успели вывезти только оружие, боеприпасы и эвакуировать технику. Они даже не успели поджечь базу».

З власного досвіду перебування на американських базах та польових таборах, знаю, що представники армії США не вчиняють пожеж і не знищують таким чином колишні місця дислокації. Те, що вони лишили кілька старих розкладачок, на яких відпочивала зміна, кодовий замок у дверях кімнати чергового і старий побитий монітор – це для них сміття і непотріб. Росіяни ж сприймають все як «марнотратство», бо в них за втрату такого «майна» «зампотил» зніме голову. Вони і ментально не вважають це лахміттям, як і намети, саморобні дощані нари чи столи. Як і більшість того, що просто зосталось у старому таборі.

Насправді, військові США, збираючись покинути цей невеликий табір (як зазначив російський журналіст, тут були розташовані всього півтора десятка одиниць техніки), в якому перебував, як максимум, взвод, забрали все важливе, починаючи з озброєння, спецоснащення, засобів зв’язку й комунікацій, закінчуючи власними речами.

Але росіяни знайшли і зняли з усіх боків на відео й фото порожню пляшку від вина, гральні карти, роблячи з того яскраву картинку для ЗМІ образу американського солдата.

Уявляєте, скільки порожніх пляшок від різних спиртних напоїв знайшли б американці, якби вони увійшли у покинутий російський табір? Це щодо «обліко морале» кожної нації…

У росіян, якби довелось збиратись і терміново евакуйовуватись з польового табору, а тим паче військової бази, залишилась би величезна кількість різних робочих паперів (чернетки, книги, журнали, різна документація, карти-схеми, старі доповіді й донесення). Якщо їх не встигають десь завантажити, то намагаються, часто дуже невдало, якось знищити чи спалити. Саме такі недознищені папери несуть величезну цінність для ворожої розвідки.

Навіть у аналогічному взводному таборі російської армії, американці, наприклад, знайшли б чимало такого «сміття». У американців виявити подібне дуже важко, і саме тому, що вони не воюють паперами.

Тому, розповідати, що військові США терміново і панічно залишали «базу» – маніпуляція для мешканців «запорєбріка». Для них відео з викинутими пляшками репілентів від комах і засобів захисту шкіри (які, до речі, видають американським солдатам), а також кілька запечатаних компонентів сухпаю – ознака «раптової втечі» (русские свое имущество не бросают…).

До речі, для американців не є великою цінністю і побутова техніка та різні системи постачання води й електроенергії. Але в цьому таборі росіяни не знайшли ані кондиціонерів, ані пральних машин, електричних плит, водопомп чи генераторів. Тож навіть це майно, яке є важким і громіздким, американці вивезли. Тобто мали достатньо часу й всі можливості.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували Таврійські десантники за півроку боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували Таврійські десантники за півроку боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за 6 місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор радіоелектронних станцій

від 22000 до 120000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Снайпер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Мінометник, оператор, навідник

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Навідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область