ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Путінська кістка в горлі: він завжди буде великим другом України

Історія Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Жовтня 2019, 12:38

Сьогодні Борису Нємцову мало б виповнитися 60 років. І, можливо, нині в Росії відбувалися б зовсім інші процеси, адже Нємцов був потужним опозиціонером Путіна і мав значну підтримку серед свідомих громадян Російської Федерації. 27 лютого 2015-го близько 23 години 40 хвилин його вбили чотирма пострілами у груди, голову і серце на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Чому?

Це сталося за день до запланованого на 1 березня у Москві опозиційного маршу «Весна». Передостаннє інтерв’ю, дане Борисом Нємцовим 10 лютого 2015 року російському часопису «Собеседник», отримало назву: «Боюся того, що Путін мене вб’є». Вбивство Нємцова відбулося також напередодні оприлюднення ним доповіді «Путін і війна», в якій він, з документами в руках, збирався продемонструвати докази участі російської армії у війні на Донбасі й причетність персонально Путіна до цього. Голова Комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок заявив: «Система Путіна несе відповідальність за вбивство Нємцова. Бориса Нємцова вбили через його намір опублікувати докази присутності російських військ на Донбасі».

Джерелами доповіді Нємцова «Путін і війна» були люди, які представляли інтереси родичів загиблих російських солдатів, яким не виплачували обіцяні компенсації. За словами опозиціонера І. Яшина, наприкінці січня вони неформально звернулися до Нємцова, щоб він чинив тиск на Міноборони й допоміг домогтися виплат. За їхніми словами, російські солдати масово гинули на території України у два періоди. Перша хвиля трун із «Вантажем-200» пішла в Росію влітку 2014 року, коли українська армія пішла в наступ і звільняла одне за іншим міста у Донецькій та Луганській областях. Наступ було зупинено після прямого втручання частин російської армії. Коли приховувати присутність російських військових у зоні конфлікту стало неможливо, Міноборони РФ придумало версію, що вони поїхали воювати у свою «відпустку».

Значні втрати з обох сторін були в боях під Іловайськом. Соратник Нємцова І. Яшин заявив: «складно оцінити точну кількість загиблих солдатів із російської сторони, але судячи з усього, у наші міста повернулося не менше 150 трун із позначкою «Вантаж-200». Друга хвиля трун пішла в Росію в січні й на початку лютого 2015 року. Яшин писав, що за їхніми оцінками в цей період на Донбасі загинуло щонайменше 70 російських військовослужбовців.

11 травня 2015 року доповідь «Путін. Війна» опублікували. У ній йшлося, що на війну на Сході України витрачено близько 53 мільярдів рублів із російського бюджету.

Борис Нємцов був наочним прикладом того, що в політиці є чесні, непідкупні й сміливі люди, які йдуть проти влади. Ні Путін, ні інші вороги за все його життя не змогли знайти жодного компромату за довгі роки політичної діяльності Нємцова. Є люди, які жертвують своєю безпекою, комфортом і встають на захист конституції, політв’язнів. Таких постатей дуже мало, але вони є. І таким був Борис Нємцов. Він назавжди залишиться великим другом України. У день народження Бориса АрміяІnform пропонує переглянути документальний фільм спільного виробництва Естонії та Росії 2007 року про інтимний портрет Бориса Нємцова.

Читайте нас в Telegram
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Оператор засобів РЕР

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області