ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Перший тренер Кличків поділився враженнями після армійського чемпіонату

Новини Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Жовтня 2019, 12:37

Володимир Золотарьов: «У армійського боксу є хороше майбутнє»

Ексклюзивне інтерв’ю спеціально для АрміяInform з одним із найавторитетніших спеціалістів у вітчизняному боксі Заслуженим тренером України, свого часу тренером збірної Збройних Сил України з боксу Володимиром Золотарьовим у день його 68-го дня народження 4 жовтня, під час Чемпіонату Сухопутних військ Збройних Сил України у Хмельницькому.

Ми поцікавились враженнями Володимира Олексійовича від змагань і найближчими його планами не лише як тренера, а й спортивного функціонера, який віддав боксу більше 50-ти років свого життя.

Досьє співрозмовника: Володимир Золотарьов народився 4 жовтня 1952 року. У дитинстві займався гандболом, гімнастикою, футболом і плаванням. Однак в 14 років він зламав руку, після чого вирішив піти з гімнастики і в 1967 році почав займатися боксом. Виступав у першій напівсередній ваговій категорії. Багаторазовий призер чемпіонатів СРСР з боксу. Переможець міжнародного турніру «Чорні діаманти», Чемпіон Збройних Сил СРСР, фіналіст Кубка СРСР. Усього провів приблизно 300 аматорських боїв, з яких в 250 вийшов переможцем. У 1983 році завершив спортивну кар’єру і перейшов на тренерську роботу.

Серед вихованців Володимира Золотарьова: Віталій і Володимир Клички, Олександр Гуров, Валерій і Володимир Сидоренки, Володимир Вірчис та Аліна Шатернікова.

– Володимире Олексійовичу, як Ви оціните організацію і проведення чемпіонату?

– Рівень для чемпіонату окремого виду Збройних Сил досить солідний. Прекрасне місто Хмельницький, чудовий зал спортивного комплексу, до речі,  один із найкращих у місті, як мені повідомили. Я вважаю, що рішення про проведення таких змагань не у Києві – дуже вірне. У нас в Україні є багато чудових міст із прекрасними боксерськими традиціями. Тому треба їхати в регіони, все вірно.

– Як Вам фінальні поєдинки. Є хороші хлопці?

– На жаль, я не бачив півфінальних поєдинків, колеги – тренери і судді, казали, що було дуже цікаво. Та з того, що я бачив у фіналах, переконаний, що у боксу Збройних Сил України є хороше майбутнє. Помітив для себе чотирьох-п’ятьох хлопців, із яких можуть вирости справжні чемпіони високого міжнародного рівня.

– Ви свого часу організовували різні міжнародні відкриті турніри в Києві, для прикладу, такі, як «На призи братів Кличків». Чи плануєте подібні змагання найближчим часом?

– Так, справді, турніри «На призи братів Кличків», в яких брали участь боксери з 20-30 країн світу – хороший і позитивний досвід. Через ці змагання, переможці яких отримували ліцензії на Олімпійські ігри, пройшли багато нині відомих боксерів. Такі змагання, на мою думку, об’єднують суспільство, дають серйозний поштовх у професійному зростанні молодим і перспективним боксерам. Згадаймо Олександра Усика, Георгія Чигаєва, Василя Ломаченка, Ісмаїла Сіллаха, В’ячеслава Глазкова. Усі вони пройшли через ці жорна.

На жаль, сьогодні не ті часи, бо в Україні війна. Наші військовослужбовці-захисники боронять на Сході Батьківщину. Тому подібні міжнародні турніри за участю військовослужбовців, здавалося б, не на часі. Разом із тим, для відродження славних традицій армійського боксу ми сьогодні домовились з начальником фізичної підготовки і спорту командування Сухопутних військ підполковником Владиславом Суспо про організацію і проведення міжнародного турніру за участю 4-5 країн, у якому візьмуть участь сьогоднішні переможці фінальних змагань. Формат першості ми наразі лише обговорюємо. Думаємо, що кожна країна представить у кожну вагову категорію по одному своєму представнику. Де він пройде, у Києві,  в якомусь місті чи містечку, ми поки не знаємо. Та домовились, що затягувати у часі ми не будемо. Скоріше за все він відбудеться вже у першому кварталі наступного року.

– Як вітатимете переможців змагань, що будете бажати?

– Переможцям і призерам побажаю успіхів на рингу, які приходять виключно до тих, хто потом, кров’ю і мозолями торує собі спортивну дорогу в боксі. Організаторам, меценатам, спонсорам і кільком кращим боксерам подарую книгу з автографом, яку про мене написав Геннадій Ніколайчук «Золотарьов тренер на ринзі та в житті».

Дякую Вам, Володимире Олексійовичу за цікаву розмову. Від імені всього колективу інформаційного агентства АрміяInform вітаю Вас із Днем народження. Будьте здорові!

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Кухар

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бухгалтер, військовослужбовець

від 20700 до 20700 грн

Баранівка

31 ОМБр

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область