ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Олександра – найкраща розвідниця-далекомірниця

Life story Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Жовтня 2019, 19:06

28-річна Олександра за освітою – вчитель фізкультури. Проте молода жінка й мама вирішила пов’язати долю з військом. До того ж, обрала не штабну посаду, а службу в бойовому артилерійському підрозділі.

– Розвідник-далекомірник солдат Олександра Стельмах прийшла до нас зовсім недавно, лише у серпні, – розповідає командир дивізіону підполковник Геннадій Хабло. – Та  не повірите: деякі завдання вона вирішує значно скоріше, аніж вісімдесят відсотків офіцерів-артилеристів! Наприклад – швидкість розрахунків під час вирішення топогеодезичних задач у неї просто феноменальна!

Саша хотіла піти до війська одразу, як почалася війна. Втім на той час її дітям минуло один і два рочки. Тож, звісно, ні про яку армію мови не було. Але щойно малеча підросла, Олександра вирішила одягнути військовий «піксель».

Навчальна частина в Старичах, і ось в останній місяць літа цього року молода солдатка з іще нікому не відомими здібностями й хистом прийшла служити до 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича в рідному Бердичеві. Прийшла як щойно підготовлений молодий фахівець на посаду навідника гармати 2А36 «Гіацинт-Б».

– Ви ж розумієте: коли до підрозділу приходить нова людина, одразу до неї придивляєшся, – пояснює секрет успіху підлеглої командир батареї капітан Ілля Котов. – Вона прийшла навідником, але в артилерійських підрозділах є такі військово-облікові спеціальності, які вимагають від військового не лише навичок, а й інтелекту, логічного мислення, високого рівня підготовки. Це, наприклад, посади оператора-топогеодезиста, розвідника-далекомірника. Тож підібрати кандидатів туди завжди нелегко. Доводиться прискіпливо підходити до відбору, довго вивчати, а потім, уже після призначення – поступово і серйозно готувати фахівця.

Комбат розповів, що в очах Олександри одразу помітив якийсь вогник – видно, що вона, ще не маючи досвіду і отримавши мінімум теорії, вже щось розуміє.

– Я почав ставити їй запитання, давати завдання на логіку. І вона відверто здивувала! – продовжує комбат. – Деяким офіцерам, які мають за плечима чотири-п’ять років навчання в академії, я це по пів року пояснював!

Складні артилерійські завдання вона здатна лузати, немов насіння. До того ж – довела це на полігоні, де підрозділ готувався до конкурсу на кращу артилерійську батарею Сухопутних військ! Спершу змагання відбувалися в індивідуальній, спеціальній і спортивній номінаціях. Згодом воїни-артилеристи показували теоретичні знання, фізичну витривалість на смузі перешкод, навички з тактичної медицини, евакуюючи умовних поранених із бойових машин. Ну і вінцем конкурсу стали, природно, бойові стрільби.

Саша Стельмах із 26-ї бригади виявилася справжнім відкриттям. Ніхто не вірив, що ця дівчина стала найкращою з-поміж розвідників-далекомірників уже за два місяці після навчального центру! Та зоряна хвороба Саші не світить: вона – дівчина серйозна. Отримавши відзнаку Командувача Сухопутних військ, у складі батареї вона вирушила до району виконання завдань за призначенням.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Павлоград, Дніпропетровська область

Пілот БпЛА (літаюче крило)

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Оператор БПЛА (ЗСУ, МП ВМСУ)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951