ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Не кожного невідомого солдата вдається ідентифікувати, а коли медальйон знайдено й розшифровано – це свято для слідопита

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Жовтня 2019, 11:34

Лише від початку жовтня учасники громадської організації «Історико-патріотичне об’єднання «Пошук», що діє на Житомирщині, знайшли та сприяли перепохованню понад 30 солдатів Другої світової війни. Тоді в оборонних боях та оточенні тільки на Поліссі загинули сотні тисяч вояків, більшість з яких досі вважають зниклими безвісти.

Цього місяця пошуковці чотири рази виїздили на розкопки на території Житомирської області: тричі до Новоград-Волинського й один раз – до Пулинського районів. У першому виїзді вдалося підняти на поверхню рештки бійця, біля якого також було знайдено флягу, протигаз, ложку та речовий мішок зразка 1939 року. На превеликий жаль, смертний медальйон виявився не закрученим, а тому порожнім. Бійця буде перепоховано як невідомого солдата.

Читайте також:
На Житомирщині пошуковці встановили місце масового поховання часів Другої світової

Під час другого виїзду слідопити знайшли останній прихисток одразу 17 червоноармійців. Як розповіли учасники ГО «ІПО «Пошук», які, до речі, також є учасниками АТО й гуманітарного проєкту «Евакуація 200», першого солдата вдалося знайти за сигналом металошукача завдяки тому, що після його загибелі йому в ноги поклали дві артилерійські гільзи калібру 122 мм. Розширюючи розкоп, пошуковці знайшли останки ще трьох воїнів, один з яких виявився командиром, попередньо – лейтенант.

Уже ближче до кінця дня металошукач видав сильний сигнал. Під час проведення розвідки слідопити зрозуміли, що натрапили на місце з масовим похованням солдатів. Роботи з ексгумації останків тривали і на другий день. Усього в ямі були рештки 13 вояків. Вони сильно постраждали від артилерійського вогню, оскільки мають дуже серйозні пошкодження. Біля солдатів було знайдено мильницю, фляги, каски СШ-39, протигази, ложки, а найголовніше – 7 медальйонів. Є велика надія, що їх удасться ідентифікувати.

Останки ще двох вояків знайдено 11 жовтня в Пулинському районі. Біля одного з них також знайшли протигаз, а біля другого – шолом СШ-39 та ложку. На жаль, медальйонів у них не було, тому вони назавжди залишаться невідомими.

Днями розкопки проводилися знову у Новоград-Волинському районі, і знову «Пошук» підняв на поверхню рештки 11 бійців, які полягли, захищаючи українську землю. Є й медальйони, й документи, а отже є надія встановити імена захисників!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Водій

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Оператор БПЛА (ЗСУ, МП ВМСУ)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр