ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ТОТ розглянув найболючіші питання Луганщини

Важливо
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Жовтня 2019, 15:30

Сьогодні в місті Сєвєродонецьку відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, повідомляється на сайті Комітету.

Відкриваючи зібрання, голова Комітету Дмитро Лубінець поінформував учасників заходу, що в рамках проведення виїзних засідань народні депутати відвідали міста Маріуполь і Волноваху, село Широкине, КПВВ «Новотроїцьке»,  Красногорівку, КПВВ Станиця Луганська, м. Щастя, провели низку зустрічей у Сєвєродонецьку.

– Ми на власні очі побачили і почули про ті речі, які найбільше турбують як мешканців регіону, так і органи місцевої влади. Без сумніву, це допоможе нам визначити першочергові кроки своєї законодавчої діяльності, – зазначив Дмитро Лубінець. – На превеликий жаль, за шість років війни накопичилось безліч соціально-економічних та гуманітарних проблем, з якими щоденно стикаються громадяни по обидва боки лінії розмежування. Хочу запевнити, що Комітет серйозно налаштований на роботу в напрямку їх розв’язання.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Віталій Комарницький розповів про стан справ щодо забезпечення прав осіб, постраждалих від збройного конфлікту, та окреслив головні проблеми соціально-економічного відновлення в Луганській області.

Під час обговорення Дмитро Лубінець звернув увагу на найгостріші проблеми регіону, зокрема стосовно  надзвичайної ситуації державного рівня на об’єктах ЛКСП «Лисичанськводоканал», внаслідок якої без водопостачання та водовідведення залишається близько 30 000 жителів міста Лисичанська; про закрите пологове відділення ЦМЛ імені Титова; школи та дитячі садочки.

Заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олексій Ілляшенко поінформував народних депутатів щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема про стан забезпечення їх житлом, а також про проблеми цивільного населення, яке мешкає вздовж лінії розмежування, відшкодування їм завданих збитків, розмінування територій, надання гуманітарної допомоги, інвестиції.

Учасники заходу обговорили питання стосовно відновлення і розвитку транспортної інфраструктури, неможливості цільового використання земель, проблеми оподаткування, заслухали інформацію про стан справ у медичній і освітній сферах, проблеми пенсійного і соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, обговорили наявні труднощі, пов’язані з видачею паспортних документів громадянам з тимчасово окупованих територій, реєстрації актів цивільного стану громадян, зокрема фактів народження та смерті осіб із непідконтрольних територій.

За підсумками обговорення члени Комітету ухвалили низку відповідних рішень.

Підготувала Тетяна Рубан

Читайте нас в Telegram
Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Львів, Львівська область

Медсестра/медбрат

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112