ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Молоде подружжя з Харківщини служитиме в ДШВ

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Жовтня 2019, 13:19

Наповнити життя яскравими фарбами та робити щось дуже корисне вирішило молоде подружжя Валерія та Олександр К. На початку жовтня вони прийшли до Харківського обласного військового комісаріату з бажанням служити за контрактом та приєднатися до еліти Збройних Сил України – воїнів Десантно-штурмових військ.

Цього тижня хлопця разом із понад 100 новобранцями-контрактниками направили до навчального центру, щоб опанувати військову спеціальність. Валерія ж розпочне армійську службу за 10-15 днів із відправкою наступної команди призовників, до якої її вже включили.

– Стати десантником моя дитяча мрія і приємно, що моя друга половина розділить її зі мною, – розповідає Олександр. – Близько трьох місяців я навчатимусь військовій справі: бігатиму, стрілятиму та вперше в житті стрибну із парашутом. Мені 25 років та з 5 класу активно займаюся спортом. Тож фізичних навантажень не боюся. Головне, щоб знайшлися добрі друзі.

Дружину Олександра теж не лякають труднощі служби у ДШВ.

– Це було моє виважене та абсолютно продумане рішення, – зізнається Валерія К. – Можливо я трохи романтик, але зараз тверезо оцінила армійське майбутнє. До цього крутого повороту в житті ми із чоловіком  готові. Деякі наші спільні друзі, яких ми переконали в перспективності військової служби, зараз серйозно думають про носіння погонів.

А у харків’янки Ольги Бунчікової, яка також нещодавно розпочала службу за контрактом, дещо інша мотивація. В армії зараз служать її чоловік та син. На початку жовтня вона вирішила приєднатися до них.

– Наш глава сім’ї є військовим медиком і з 2016-го служить у бойовій частині. Наймолодший же в родині навчається на другому курсі Військового інституту Київського національного університету імені Шевченка. Щоб перестати постійно хвилюватися за них та бути, як кажуть, на одній хвилі, спочатку в навчальному центрі опаную спеціальність санінструктора, – розповіла жінка.

За словами військового комісара Харківського обласного військкомату полковника Юрія Калгушкіна, всього з початку 2019-го року в регіоні призвали служити за контрактом понад 1600 осіб. При цьому із травня поточного року  спостерігається велика кількість жінок, які бажають служити в українському війську.

– Цього року ми вже призвали понад 160 дівчат, – говорить офіцер. – Тобто кожна десята є представницею чарівної статі. Значний відсоток із них обіймуть такі бойові посади, як командир танка, механік-водій  БМП, навідник САУ, снайпер тощо. Ще на початку року на ці посади йшли лише чоловіки. Приємно, що харків’янок не лякають складні та відповідальні завдання в армії.

Також офіцер відзначив, що до райвійськкоматів дедалі більше приходить молодих людей.

–  У 2014-2015 роках середній вік новобранців-контрактників становив приблизно 45 років. Торік він уже коливався біля відміток 35-37, а в 2019-му ми підрахували, що цей показник склав 32-33 роки. Також із року в рік постійно збільшується відсоток хлопців та дівчат із вищою освітою. На жаль, дипломи цивільних вишів не допомогли знайти престижу роботу. В армії ж більшість із них бачать перспективу та чіткий кар’єрний зріст, –  підсумував  полковник Юрій Калгушкін.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр