ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Львівський Безпековий форум – 2019: чи вивчили ми уроки історії?

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Жовтня 2019, 15:54

Саме таку назву мала перша панельна дискусія, модератором якої була Оксана Сироїд, народний депутат України VIII скликання, заступниця Голови Верховної Ради України, співзасновниця ЛБФ.

Під час дискусійного обговорення запрошені фахівці та експерти говорили про те, як географічні, історичні та культурні аспекти впливають на протистояння між Росією та Західною цивілізацією? Чого вчить нас новітня історія: дві світові війни, Голодомор в Україні, створення ЄС, падіння Берлінської стіни і СРСР, нові війни в Європі? Які ризики ігнорування чи знецінення історії для міжнародної архітектури безпеки?

— Сьогодні найдискусійніша тема в Україні — відведення військ від лінію фронту і обговорення «формули Штайнмаєра». Фокус обговорення є дуже коротким, але чи можемо ми проводити паралелі, не пізнавши попереднього досвіду? Сьогодні ми хочемо обговорити саме історичну складову, вивчення якої може допомогти нашій країні, — наголосила Оксана Сироїд.

Професор факультету політичних наук Києво-Могилянської академії, закордонний співробітник Інституту міжнародної політики, Інституту вищих міжнародних студій університету Джона Гопкінса (Україна / Велика Британія) Тарас Кузьо наголосив на тому, що нині Україні майже неможливо вирішити конфлікт із Росією, адже росіяни не визнають нашу державу.

— Більшість росіян переконані, що Україна і українці — це фейкові новини. Тому всі українці повинні бути розлюченими через це, адже нас вважають вигадкою. Ми повернулися до минулого, коли українців не вважали окремим народом. Але це не XIX століття. Якщо росіяни не зрозуміли Україну до 2014 року, то тепер вони ще менше це роблять. Ми повинні розуміти, що у 2024 році нічого не зміниться, адже Путін завжди керуватиме Росією, навіть якщо формально не буде президентом, і він не залишить України, бо він не визнає її країною, — зазначив він.

Радник наукової ради Центру нової стратегії (Румунія) Георг Магеру під час свого виступу наголосив на тому, наскільки важливим є вивчення історії для розвитку всіх країн світу.

— Україна, Молдова і Румунія дуже мало знають про нашу спільну історію, незважаючи на довгий спільний кордон і вихід до Чорного моря. Дипломати ставляться до історії як до сфери, яка потрібна лише фахівцям, а не до сфери, над якою потрібно працювати, — сказав Георг Магеру.

Радник Центру нової стратегії навів приклади різних періодів історії різних країн світу, які не зважали на історію, не досліджували її, тому це нанесло по них удар, «розчавило їх».

Водночас представник Університету MARCOS у Сан-Дієго (США / Іспанія) Ібрагім Аль-Марраші зосередив свою увагу на тому, як в історії використовували океани чи моря як зброю (що також намагається зробити Росія, захопивши Крим) та як охорона здоров’я країни впливає на її безпеку.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Молодший інспектор прикордонної служби у Білгород-Дністровський

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Військовий капелан

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Старший бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Сапер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 20500 до 120500 грн

Володимир, Волинська область

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130