ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав п’ятдесят разів…

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Вересня 2019, 15:05

5 вересня 2019 року у Міністерстві оборони України у Залі пам’яті відбувся щоденний церемоніал вшанування військовослужбовців, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на Сході України.

Цього дня Дзвін Пам’яті пролунав п’ятдесят разів. Серед полеглих – 45 військовослужбовців Збройних Сил України.

Про те, якими залишилися у пам’яті рідних бійці, журналістові АрміяInform, розповіли родичі полеглих Героїв.

 

«Мій Дмитро був справжнім офіцером»

«Військова служба для мого чоловіка була його покликанням. Він був справжнім офіцером, із сім’ї військових», — розповідає, не стримуючи сліз, удова майора Дмитра Степанченка Лариса. Вона приїхала на пам’ятну церемонію із Чернігівщини.

Її чоловік, майор 1-ї окремої танкової бригади Дмитро Степанченко, загинув 5 років тому під час бою біля села Шишкове Луганської області внаслідок влучання танкового снаряда в блокпост, де перебували українські бійці. «Дмитро дуже любив свою сім’ю, свого сина Віталія, якому нині виповнилося 16 років. У майбутньому син планує теж бути військовим, як і його тато», – говорить Лариса.

Указом Президента України від 15 травня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Дмитра Степанченка нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

 

Нездійснена мрія Сергія Пархоменка

«Про службу у війську Сергій мріяв ще з дитинства, – розповідає сестра солдата 24-го батальйону тероборони «Айдар» Сергія Пархоменка Наталія. – Але за станом здоров’я брат був непридатним до строкової служби». Кілька разів хлопець писав листи до Нахімовського військово-морського училища, проте отримував відмови.

Коли почалося АТО, Сергій вирішив, що як справжній чоловік і патріот мусить бути там, захищати Україну, своїх рідних, щоб вони жили спокійно. Тому, не повідомивши нікому з рідних, пішов на службу до батальйону «Айдар» і поїхав на Схід.

«Коли ми дізналися про це, намагалися його відмовити. Брат сказав, що повернеться додому. Однак доля вирішила по-своєму», – плаче Наталія. Загинув Сергій 5 вересня 2014 року біля села Цвітні Піски. Вдома залишилися мати, дружина та син. Біль від втрати близької людини й досі стискає жінці серце.

Указом Президента України від 6 лютого 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Сергія Пархоменка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Без батька залишилися двоє дітей

Тетяна Миколаївна приїхала до Києва до Зали Пам’яті з Вінниччини. Мати старшого сержанта 24-го батальйону тероборони «Айдар» Олександра Скиби говорить, що її син був справжнім патріотом Батьківщини ще зі школи.

Оптиміст за характером, завжди підбадьорював друзів, побратимів.

Повернувшись після служби з армії, Олександр працював у міліції. Коли розпочалася війна на Донбасі, чоловік одним із перших пішов добровольцем на фронт, нікому нічого не сказавши. «Про те, що наш син перебуває на фронті, ми дізналися лише тоді, коли він сам передзвонив нам і повідомив про це», — говорить Тетяна Миколаївна.

Напередодні бою 5 вересня 2014 року Олександр зателефонував сестрі Наталії та сказав, що незабаром повертатиметься додому. «Після того дзвінка більше ми не мали відомостей від Саші», – плаче Тетяна Миколаївна.

Після трагічних подій біля села Цвітні Піски на Луганщині рідним Олександра Скиби повідомили про те, що їхній син загинув. Без батька залишилися двоє дітей.

Указом Президента України від 4 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Олександра Скибу нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Мати розповідає, що син Саша й досі з нею – приходить уві снах.

Батько Олександра приїхати сьогодні не зміг. Звістка про загибель сина дуже підкосила здоров’я чоловіка, наразі він важко хворіє.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Литва передала Україні штурмовик L-39

Литва передала Україні штурмовик L-39

Сьогодні, 20 квітня, Литва оголосила про передачу Україні нового пакета військової допомоги.

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по Нікопольщині Дніпропетровської області дронами-камікадзе і артилерією.

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

Затримаго завідувачку відділення Львівської багатопрофільної лікарні, яка за 7 тисяч доларів обіцяла встановити групи інвалідності для військовозобов’язаного.

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

На тимчасово окупованих територіях України військові армії рф примушують місцеве населення працювати на їхнє військо.

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 28000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Інструктор з зв’язку

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Водій-слюсаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 121100 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Радіотелеграфіст у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область