ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Шість років тому розпочався «антипіратський» похід «Гетьмана Сагайдачного»

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Вересня 2019, 13:20

Участь фрегата «Гетьман Сагайдачний» в операціях з протидії піратству на морі «Океанський Щит» та «Аталанта» став для вітчизняних ВМС справжнім проривом щодо впровадження стандартів НАТО. Тривала робота в рамках Концепції оперативних можливостей засвідчила можливість застосування підрозділів українського флоту на одному рівні з відповідними силами Північно-Атлантичного Альянсу, що і було продемонстровано під час морського походу флагмана ВМС ЗС України.

Так, шість років тому, 24 вересня фрегат «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 та групою спеціального призначення вийшов із порту Севастополя для участі в операції НАТО в районі Аденської затоки, Червоного моря та західної частини Індійського океану.

У період з 12 жовтня 2013 року по 2 січня 2014 року національний контингент у складі багатонаціонального корабельного з’єднання, під командуванням контр-адмірала Андрія Тарасова (згодом – віцеадмірал), забезпечував безпеку судноплавства у визначених районах Аденської затоки, висвітлював надводну обстановку, проводив розвідку узбережжя Сомалі, здійснював опитування суден. Під час участі в операції корабель 47 діб провів у морі безпосередньо на патрулюванні в районах, де фіксувалась найбільша піратська активність. Щоденно через ці райони проходило близько 50 цивільних суден.

Під час операції «Океанський щит» оглядовою командою контингенту проведено 14 дружніх підходів до місцевих рибалок, оглянуто 10 суден, які викликали підозри у піратський діяльності. Екіпажем вертольота Ка-27 ПС за період участі в операції виконано близько 100 польотів з метою ведення повітряних розвідок надводної обстановки. Рішучими діями екіпажу вертольота Ка-27 ПС було зупинено 8 швидкісних човнів, які не відповідали на запити корабля та продовжували свій рух. Вертолітники також забезпечили перельоти особового складу між кораблями в морі, при цьому було здійснено зліт-посадки на 4 іноземні кораблі. Всього протягом бойової служби, тривалість якої становить 162 доби, з них у морі – 128 діб (76,5%) пройдено 21433,7 миль.

У зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією українських Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, далекий похід корабель завершив вже у новому пункті базування в Одесі 5 березня 2014 року, звідкіля приступив до виконання бойових завдань оборони України з приморського напрямку та підтримання визначеного оперативного режиму в північно-західній частині Чорного моря.

Довідково:

8 жовтня 2013 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції «Океанський Щит» та в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA. Законом передбачено направити національний контингент загальною чисельністю до 250 військовослужбовців для участі України в операції «Океанський Щит» на період до 3 січня 2014 року, а також для участі України в операції Європейського Союзу «EU NAVFOR ATALANTA» на період з 3 січня до 5 березня 2014 року.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО