ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Нові «жахалочки» від роспропаганди

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Вересня 2019, 19:34

Виявляється, у Збройних Силах України вже склали «прейскурант», за яким платитимуть бійцям «премії» в ООС за вбивство проросійських бойовиків. «За кожного знищеного – 7000 гривень» – повідомляють у так званому «управлінні народної міліції днр». Подібну новину з розряду «жахалок» миттєво рознесли проросійські ЗМІ, навіть не намагаючись розібратись у достовірності цієї інформації. У повідомленні йдеться, що нібито начальник Генерального штабу ЗС України особисто встановив ці «премії» і наказав терміново розіслати в частини і підрозділи ООС відповідні телеграми-розпорядження. Ці «розпорядження» розсилали 19 і 20 серпня.
Деякі ЗМІ навіть уточнюють: «Отмечается, что за уничтожение автотехники на территории ДНР ВСУ получают премию в 12 тыс. грн, сбитый БПЛА – 36 тыс. грн, уничтожение бронетехники стоит – 42 тыс. грн. А за уничтожение танка обещают 48 тыс. грн. Самая минимальная сумма в «тарифной сетке» ООС определена за жизнь военнослужащего НМ ДНР — 7 тыс. грн»

За висновками російських пропагандистів, саме для того, щоб заробити гроші,  українські бійці збільшили кількість обстрілів і часто гатять по мирних будівлях і цивільних об’єктах.

Також у так званому «унм днр» повідомляють, що найскупішими до грошей є «азовці», які відразу ж пішли «заробляти» ці «премії» і потрапили в бойове зіткнення. Внаслідок цього зіткнення бійці «Азову» захопили полонених і вбили одного «зашчітніка динари». Але найжахливіше, що «націоналісти» спотворили тіло й відрізали вуха в знищеного бойовика. І саме це є прямим доказом, що «зашчітніков» вбивали виключно за «премію».
Відверту брехню «слово в слово» ретранслювали кілька десятків російських інтернет-ЗМІ. А інші ресурси навіть «розвинули» тему далі, що нібито після отримання інформації про додаткові премії українські бійці масово відмовляються залишати зону проведення ООС і збільшують кількість нападів і обстрілів, щоб «заробити на вбивстві».

Більше того, деякі російські ресурси повідомляють, що українцям платять за збиття «безпілотників» СММ ОБСЄ, що теж є повною нісенітницею. Адже випадки збиття БПЛА ОБСЄ зафіксовані лише з боку бойовиків, саме вони вели вогонь і підбили такі літальні спостережні апарати.

Вся ця «історія-жахалка» є класичним фейком. Це класичне маніпулювання фактами.

Взагалі-то, премію і її розмір встановлює своїм наказом Міністр оборони України. І саме він 20-го серпня підписав наказ про преміювання військовослужбовців ЗС України з нагоди 28-ї річниці Незалежності України. Військові отримали 1000 гривень, а ті, хто виконує завдання в районі ООС – 2000. Крім того, українські військовослужбовці в районі ООС і так отримують додаткові виплати, окремо за знищену ворожу техніку. До речі, згаданий у «повідомленні» «Азов» належить до Національної гвардії, і фінансування та премії у нього інші, ніж в ЗСУ.
Військові фінансисти Генерального штабу Збройних Сил з «повідомлення» роспропаганди просто посміялись. Біда в тому, що навіть таку примітивну і абсурдну інформацію, якою широко заповнюють інформпростір проросійські ЗМІ, аудиторія «за парєбріком» сприймає за чисту правду.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

робота стрільцем А4267 10 огшбр. висока заробітна плата

від 23000 до 125000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Медична сестpа, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Льотчик-штурман вертольоту екіпажу

від 50000 до 50000 грн

Ужгород

Харківська окрема авіаційна ескадрилья

Водій-електрик | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Електрик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ