ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Якби довелося обирати між красивою сукнею і вечіркою в клубі та нагодою постріляти, я вибрала б тир»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Вересня 2019, 17:46

Вона могла піти працювати у приватну клініку медичною сестрою після завершення із червоним дипломом медколеджу. Могла вступити до вузу та стати, як батько, лікарем-анестезіологом. Але Анастасія Томашевська вирішила не стояти осторонь буремних подій, які перевернули життя багатьох українських родин, і уклала контракт на військову службу. Так в 2015-му стала медичною сестрою клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

 – Одразу потрапила на навчання в Десну, – розповіла Настя АрміїInform. – Підйом, відбій, тумбочка, 100 дівчат у казармі, полігон, бронежилет, саперна лопатка – це мене, по суті домашнє дівчисько, здорово загартувало. Деякі дівчата не витримали доволі жорсткі умови Десни і буквально у перші ж дні спакували валізи. Мене ж навчальний центр навчив спілкуватися з великою кількістю людей в екстремальних умовах та знаходити компроміси. Там же вперше в житті стріляла з АК.  Не знаю чому, але зі зброєю стала одразу на ти і мої результати вражали навіть досвідчених інструкторів. Скажу чесно, якби довелося обирати між красивою сукнею і вечіркою в клубі та нагодою постріляти, я вибрала б тир.

У районі ООС молодший сержант Томашевська упродовж пів року боролася за життя хлопців у 59-му мобільному госпіталі. Спочатку була у Станиці Луганській, потім – безпосередньо у місці дислокації шпиталю в Севєродонецьку. Найбільше Анастасії запам’ятався молодий хлопчина із пораненням черевної порожнини та великою крововтратою.

– Та операція стала моїм, так би мовити, бойовим хрещенням в анестезіології. Нам привезли важкого хлопчину із політравмою. Майже всю ніч, десь близько 7-8 годин, лікарі стабілізували його стан. Я спочатку трохи розгубилася, це був мій перший такий важкий пацієнт. Проте взяла себе в руки і вже під керівництвом лікаря-анестезіолога просто робила свою роботу, те, що чудово знала в теорії, застосовувала на практиці. Лише вже потім усвідомила, що весь час боялась, що ми не зможемо його врятувати. А взагалі то неймовірне щастя, коли допомагаєш врятувати чиєсь життя.

А ще дівчина відзначає, що це неабияк надихає на подальше навчання та саморозвиток.

– Із багатьма хлопцями продовжую спілкуватися в соцмережах, – ділиться дівчина,  – із багатьма  маю дружні стосунки. У чомусь допомагаю їм порадою, в чомусь вони підбадьорюють мене.

А у вільний час молодший сержант Томашевська навчається заочно в медуніверситеті на спеціальності «Фармація», складає заліки на військовій кафедрі й… бере участь у конкурсах краси та пише вірші. Так, цього року вона стала Берегинею в погонах Центрального регіону та здобула титул «Міс глядацьких симпатій» у всеармійському конкурсі серед жінок-медиків.

– Я не можу сидіти на одному місці. Мені шалено подобається дізнаватися щось нове. Стрибаю з парашутом, постійно подорожую. Ось вирішила взяти участь у конкурсі «Берегиня в погонах». Він, до речі, допоміг мені побороти страх публічних виступів. А ще  знайшла в себе новий талант – навчилася танцювати. Якщо чесно, я ще не визначилася остаточно зі своїм майбутнім: чи залишуся медсестрою-анестезисткою, чи буду офіцером, чи стану цивільним фармацевтом. Але я дуже задоволена тим, що розпочала свій професійний шлях військовою медсестрою у чудовому колективі ВМКЦ ЦР. І знаю точно, якщо я за щось візьмуся, то піду до кінця, адже звикла робити свою справу якнайкраще.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик кат. С, СЕ, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Діловод, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Кривий Ріг

235 окремий батальйон Сил ТрО