ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Криму військові випадково запустили ракету в ангарі

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Серпня 2019, 15:38

В окупованому Криму на аеродромі поблизу міста Саки двоє військовослужбовців морської авіації Чорноморського флоту випадково запустили авіаційну керовану ракету Х-29ТД. Інцидент стався ще в жовтні 2017 року, проте відомо про подію стало лише тепер. Міністерство оборони РФ вирішило стягнути з військових матеріальну компенсацію. Про це повідомляє 24tv.ua.

Кримінальну справу щодо двох військовослужбовців, обвинувачених військовим слідством Слідчого комітету Росії в порушенні правил поводження зі зброєю, що становлять підвищену небезпеку для людей (ч. 1 ст. 349 КК РФ), розглянув Кримський гарнізонний військовий суд.

Через недбалість військовослужбовців довелося списати дві Х-29ТД і спецапаратуру для перевірки їхньої боєздатності. Також через інцидент був серйозно пошкоджений ангар.

Як зазначається у матеріалах справи, військовослужбовці, діючи за принципом «сам зробив — сам себе проконтролював», не перевірили, як потребують регламенти робіт, справність чекових механізмів Х-29ТД.

Працівники вирішили перевірити ракету 63М, не переконавшись у цілісності кришки чекових пристроїв і пломбування. Внаслідок спрацьовування піропатронів ракета класу «повітря-поверхня» знесла ворота ангара та частину стіни.

При цьому ракета вагою близько 700 кг знищила на своєму шляху апаратуру і ще одну ракету 63М на апаратурі комплексу «Ока». Наслідки могли бути катастрофічними, проте бойова частина ракети вагою в 100 кг вибухівки не спрацювала.

Узявши до уваги те, що порушення правил поводження зі зброєю, яка являє собою підвищену небезпеку для людей, скоєне військовослужбовцями через необережність, суд кваліфікував їхні дії за ч. 1 ст. 349 КК РФ. Пом’якшувальними обставинами провини в справі стали відшкодування військовими частини заподіяної шкоди в сумі 3 тис. рублів з кожного. Також було відзначено, що в одного з бійців є четверо малолітніх дітей.

Суд затвердив для винних покарання у вигляді обмеження по військовій службі на один рік і три місяці з відшкодуванням завданих збитків.

Проте Міноборони РФ вимагає повного відшкодування збитків у розмірі 46 млн рублів.

Фото: ТСН

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
90% прибутків від російських активів мають іти на закупівлю зброї для України — Жозеп Боррель

90% прибутків від російських активів мають іти на закупівлю зброї для України — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що 90% прибутків від заморожених російських активів у країнах ЄС мають йти на закупівлю зброї та боєприпасів для України.

Ворог залучив резерви в районі Очеретиного

Ворог залучив резерви в районі Очеретиного

Щоб прорвати українську оборону на напрямку Новобахмутівка — Очеретине російська федерація ввела додаткові резерви — 55 окрему мотострілецьку бригаду.

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч осіб

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч осіб

Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про Державну прикордонну службу України», збільшивши на 15 тисяч чисельність Державної прикордонної служби.

На півдні ворог обстріляв понад тридцять населених пунктів

На півдні ворог обстріляв понад тридцять населених пунктів

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 286 FPV-дронів, 14 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 298 осколкових боєприпасів.

У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв мобілізованому службу в тилу

У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв мобілізованому службу в тилу

Повідомили про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині, який вимагав у мобілізованого $3000 за допомогу в переведенні його в тилову частину.

Міністр оборони України зустрівся з членами Палати представників Конгресу США

Міністр оборони України зустрівся з членами Палати представників Конгресу США

Міністр оборони України Рустем Умєров мав зустріч із членами Палати представників Конгресу США Томасом Кейном, Натаніелем Морано, Вільямом Кітінгом та Меделін Дін.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Начальник радіостанції (малої потужності), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор систем РЕБ

від 22000 до 22000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039