ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Новий сухпай ЗСУ

Випробувано на собі Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 12 Серпня 2019, 19:05

Черга випробувати новий сухпай ЗСУ нарешті надійшла і до кореспондентів АрміяInform. Ми не їли зранку… Спеціально. Тож обрали відповідну локацію та заходилися перевіряти, чи все, що розповідали про переваги чи недоліки нового армійського сухого пайка, є правдою.

Отже, читайте, дивіться фото, якщо цікаво, який він – добовий польовий набір продуктів посилений…

Одразу хочемо попередити, що той, хто куштував армійський сухпай зразка 2015-го, мимоволі порівнюватиме його з новим. Тож, виходячи з цього, нинішній – більший. А от чи смачніший?

Як зробити кашу гарячою без вогнища?

Відкривається зелений пакет з логотипом ЗСУ легко – ножів, ножиць не потрібно. Вони знадобляться пізніше, коли потрібно буде відкривати окремі пакети зі сніданком, обідом і вечерею.

Отже, сніданок. Кому що попадеться (бо є варіанти), а нам випало їсти гречану кашу з куркою. Звісно, до основної страви йдуть обов’язкові упаковані додатки: сіль, перець, галети, чай, кава, шоколад. Окрім цього, в сніданковому наборі є цукор, жувальна гумка, волога та суха серветки, ложка.

Все це добре, але уважний читач з досвідом служби в 2015 році, справедливо зауважить: і як ту кашу їсти?! Знову холодною давитися? Направду, мене це теж хвилювало. Але окремо від трьох пакетів у сухпайку йде пакет з чотирма безполуменевими розігрівачами. Які і мають зробити кашу готовою, смачною та гарячою.

Інструкція написана на целофановому пакеті, який слугує резервуаром для розігрівання. Це зручно, бо коли готуєш уперше, кілька разів читаєш, щоб не наплутати.

Потрібно 100 міліграмів води. Які у нас із собою були. Заливаємо в пакет, туди ж поміщаємо кашу і розігрівач.

Далі для мене, як для людини, що не дуже розбирається в хімії, відбулося маленьке диво. Вода, залита в пакет, почала кипіти, з характерним бурлінням – схожим на те, коли вода кипить у каструлі на кухонній плиті. Навіть пара йшла з пакета.

Якщо ви не кремезний десантник, шукайте друга

15 хвилин – і ми готували ложки для першої дегустації. Пакет з кашею вийняли з основного, в якому нагрівали. Відкрити краще ножем, бо рукою важкувато. А далі… А далі у ваші ніздрі заходить божественний запах. Ви торопієте. Мружите очі, як у рекламі кави  Jacobs. Усмішка з’являється на вашому задоволеному обличчі. Набираєте першу ложку… і приходите до тями тільки тоді, коли колеги тягнуть вас за вуха, аби і їм трішки залишили.

До речі, про «залишили». Може, це ми такі маленькі в АрміяInform, і порції розраховані на двометрових десантників, але каші вистачає на двох. Причому так, щоб наїстися. Шматки курки великі – і їх справді багато.

До плюсів запишемо, що тарілки не потрібні. Їсти можна прямо з пакета.

Далі було б непогано заварити кави чи чаю. Але, необхідно розпалювати багаття. Бо навіть звичайного сухого спирту в добовому наборі немає. Недолік це чи ні – вирішить ваша ситуація.

Одразу скажемо, що суттєвих відмінностей між сніданком і вечерею немає. Так само – каша з м’ясом, чай, галети й уже перераховані дрібні додатки. До каші в окремому пакеті – тушковане м’ясо.

Хто є королем у новому сухпайку?

Трішки почекавши, ми готувались до кулінарної кульмінації того дня – приготування українського борщу, який входить до пакета з обідом!

Процедура – та сама. Пакет для розігрівання. Вода. Пакет з борщем і розігрівач.

Знову 15 хвилин.

Відкриваємо. Готуємо ложки. Ковтаємо нетерпляче слину. З пакета нам звабливо підморгує справжній борщ! Здається, разом із ароматом з пакета одлунює ледь чутний шепіт: «Агов, козаче, давай, скуштуй мене…» Знову великі шматки м’яса і суперське відчуття, що борщ з дому, зварений дбайливими руками мами чи дружини. Він – так само ситний. І військовим з колегами вирішувати – ділити порцію на двох чи спробувати самотужки спожити все. Але знов попереджаємо – якщо ви не кремезний десантник, добре поміркуйте.

В обідньому пакеті у нас іще була квасоля з овочами і м’ясом. Але навіть не знаю, як це все можна з`їсти опісля порції борщу.

Тож висновок про якість нового сухпаю робили цього разу не ми, а наші задоволені шлунки, які того дня точно не залишились порожніми.

Нагадуємо, що матеріали рубрики «Випробувано на собі» можна прочитати тут.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

віськова служба за контрактом

від 20100 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Інженер-механік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ