ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

Невже хтось хоче годуватися із «совка»?

2 Серпня 2019
Невже хтось хоче годуватися із «совка»?

АрміяInform провела опитування серед військовослужбовців ЗСУ в кількох регіонах України щодо ставлення до нової системи харчування у війську, наскільки вона є кращою, аніж система та підходи, які існували до згаданої реформи. І от які результати ми отримали.

ЩОДЕННІ СМАЧНІ СЮРПРИЗИ

Прапорщик Віталій Воробйов, військовослужбовець військової частини Черкаського гарнізону на Дніпропетровщині (93-ї ОМБр, в\ч А 1302)

Давно харчуюся в їдальні військової частини і був дуже радий, коли торік у нас перейшли на нову форму організації харчування. Відтепер на столі, поруч з українським борщем, з’явилися екзотичні фрукти, вишукані салати тощо. Скажу чесно: ананаси чи банани удома не часто вживаю, бо доводиться заощаджувати гроші. А от у своїй частині маю щоденний смачний сюрприз від наших кухарів. Тому із задоволенням ходжу до їдальні, бо вона стала нагадувати ресторан. Знаєте, з таким тиловим забезпеченням служити вже трішки легше й приємніше. Мені дуже б не хотілося, щоб це нововведення заборонили.

НОРМАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НЕ МЕНШ ВАЖЛИВЕ, АНІЖ ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Молодший сержант Сергій Задорожний, військовослужбовець військової частини Криворізького гарнізону (17-ї ОТБр, в/ч А3283).

−Я та усі мої товариші обома руками за нову систему харчування в армії та проти її скасування. Мені часто доводиться займатися відбором новобранців для служби у бригаді, а потім аналізувати цю роботу. Тому відповідально кажу, що нормальне харчування в армії не менш важливе, аніж грошове забезпечення. Чимало рекрутів удома такого харчового різноманіття, як в армії нині, просто не бачили. Про це вони із захопленням розповідають землякам під час відпусток і так поволі «заманюють» їх до війська.

ЩОНЕДІЛЬНІ СМАКОЛИКИ — В ЧАСТИНУ

Прапорщик Вячеслав Сорокін, військовослужбовецьвійськової частини Черкаського гарнізону на Дніпропетровщині (93-ї ОМБр, в/ч А 1302)

− Свого часу відслужив строкову — ще у середині 1990-их. Тоді нам давали лише горох, капусту і, м’яко кажучи, погане м’ясо. Потім це питання нормалізувалося, але таких смачних страв, як тепер, за нової організації харчування, у нашій частині ніколи не було. Хоча я й винаймаю житло, однак не лінуюся і приходжу в неділю в частину, щоб спробувати смаколиків. Образливо буде, якщо хтось позбавить нас цієї радості, до якої вже звикли.

ПОЇВ І ПІШОВ… ПІДПИСУВАТИ НОВИЙ КОНТРАКТ

Старший сержант Сергій Старченко, військовослужбовець Харківського обласного військкомату

− За службовими обов’язками постійно буваю в різних військових частинах і мушу констатувати, що в тих колективах, де армійці вже харчуються по-новому, там якось і солдати частіше усміхаються, жартують тощо. Адже коли є надійний тил, то можна скоріше здолати труднощі й перемогти будь-якого ворога, а потім чекати… на обід. Вважаю, що смачний обід — це зовсім не дрібниці, а один із важливих чинників підняття престижу служби у Збройних Силах, вагомий аргумент на користь підписання армійського контракту для бійця, у якого завершується термін служби.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Випробувано на собі