ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Вінниччині розпочались навчання з бригадою тероборони

Вишкіл Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Серпня 2019, 18:31

На Вінниччині розпочались командно-штабні навчання з керівним складом та офіцерами 120-ї бригади територіальної оборони. Це – вже другі навчання сформованої рік тому бригади, що комплектується військовозобов’язаними та військовослужбовцями резерву з числа вінничан та мешканців області.

Як розповів АрміяInform командир бригади підполковник Юрій Парадюк, особливістю цьогорічних навчань є те, що призвані виключно офіцери частини, а саме офіцери управління бригади та батальйонів.

– Оскільки ці навчання для нас уже не перші, то вони не є чимось новим та невідомим, – говорить офіцер. – Мета цих командно-штабних навчань полягає в тому, щоб навчити штаби керувати підрозділами.

Усі офіцери, які сьогодні призвані для участі в командно-штабних навчаннях, досвідчені військовослужбовці, тому під час зборів більше не навчатимуться, а ділитимуться досвідом, пройдуть своєрідне злагодження у військовому колективі, розповів комбриг. Це – і військовозобов’язані, і офіцери резерву – тобто, ті, хто уклав контракт про проходження військової служби в резерві. Близько 40 відсотків із них мають бойовий досвід, в різний час воювали на Сході України під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Тож хто, як не вони, зможе реально захистити свої домівки та навчити цього підлеглий особовий склад!

– А саме захист своїх домівок і є головним завданням підрозділів територіальної оборони, тому й проблем із набором резервістів ми не маємо, – зауважив підполковник Юрій Парадюк.

Сьогодні, 12 серпня, у Вінниці відбувся урочистий мітинг з нагоди початку командно-штабних навчань з бригадою територіальної оборони.

– Перед військами територіальної оборони висувається п’ять основних завдань, – сказав, звертаючись до офіцерів управління бригади, командир. – Це – прикриття державного кордону України, забезпечення правового режиму на території відповідальності, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами противника або незаконними збройними формуваннями, охорона особливо важливих державних об’єктів та забезпечення стратегічного розгортання військ. І я глибоко переконаний: якби у чотирнадцятому році у нас існували підрозділи територіальної оборони, втрат території би допущено не було!

Під час урочистого мітингу комбриг привітав одного з офіцерів бригади з присвоєнням чергового військового звання та вручив погони із новенькими ромбиками. Також він, його заступник з морально-психологічного забезпечення та представник Вінницького обласного військового комісаріату підполковник Ігор Костін поставили офіцерам бригади завдання на найближчий тиждень занять і побажали успіхів.

Сьогодні ж, після урочистих шикувань та постановки завдань, командно-штабні навчання стартували й у штабах батальйонів, розташованих у різних районах Вінницької області.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Розвідники знищили дев’ять машин ворога

Розвідники знищили дев’ять машин ворога

Бійці спецпідрозділу ГУР МО України «Кабул 9» за дві доби роботи на Запорізькому фронті виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту та польовий склад боєприпасів московських загарбників.

Перший спільний центр НАТО та України: в Альянсі розповіли деталі проєкту

Перший спільний центр НАТО та України: в Альянсі розповіли деталі проєкту

Україна та Північноатлантичний альянс узгоджують фінальні домовленості для повноцінного запуску роботи Об’єднаного центру аналізу, підготовки та освіти (NATO-Ukraine Joint Analysis, Training and Education Centre, JATEC).

Окупанти обстріляли Запорізьку область з артилерії та РСЗВ, є руйнування

Окупанти обстріляли Запорізьку область з артилерії та РСЗВ, є руйнування

Упродовж доби під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів Запорізької області, зафіксовано 235 ударів з різних видів озброєння.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі та намагання росії відновити пошкоджені кораблі

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі та намагання росії відновити пошкоджені кораблі

Ситуація в Чорному та Азовському морях залишається стабільною, в акваторії зараз фактично відсутні ворожі бойові одиниці.

Війська рф обстріляли Селидове 4 ракетами, загинула жінка

Війська рф обстріляли Селидове 4 ракетами, загинула жінка

Внаслідок ворожого обстрілу міста Селидове на Донеччині загинула жінка.

Ситуація на фронті: 84 боєзіткнення за добу, противник найбільше атакує на двох напрямках

Ситуація на фронті: 84 боєзіткнення за добу, противник найбільше атакує на двох напрямках

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89  обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Моторист-механік катера, судна, військовослужбовець

від 22000 до 52000 грн

Одеса, Одеська область

Старший сапер-гранатометник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО