ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як наш моряк налякав «сторожів» Керченської протоки

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Липня 2019, 13:21

Олег Мельничук – уродженець міста Сміла на Черкащині, який у свої 23 роки разом з екіпажем морського буксира «Яни Капу» до дрижаків у колінах налякав російських прикордонників поблизу Керченської протоки.

Той, хто стежив за подіями 25 листопада 2018-го, коли групу українських кораблів під час планового переходу з Одеси до Маріуполя підло атакували представники ФСБ РФ біля незаконно окупованого Криму, напевне пам’ятає ті істеричні надривні команди командира російського прикордонного судна, коли той намагався навалом спинити наш буксир.

Російський бойовий корабель з таким завзяттям атакував неозброєний «Яни Капу», що, коли врізався, то пошкодив свого ж «колегу» на паралельному курсі. Нагадаю: всі ці відео й фото росіяни самі виклали в мережу Інтернет – як свідчення чергової перемоги імперського флоту – цього разу над буксиром сусідньої країни в нейтральних водах.

Командував тоді екіпажем буксира старшина I статті Олег Мельничук. І якщо на відео потрапив лише один епізод, то, власне, переслідування нашого корабля тривало кілька годин. Українські військові моряки своїми відважними діями настільки розлютили окупантів, що ті, вже захопивши буксир і взявши в полон команду, застосували до командира фізичну силу…

Зі своїм майбутнім Олег Мельничук твердо визначився вже в 2014-му, після завершення строкової служби. І вступив до відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія». Після випуску його призначили командиром буксира «Яни Капу».

Олег має вольовий і цілеспрямований характер, який вкотре продемонстрував під час першого судового засідання над полоненими моряками. Тоді саме він наполіг на присутності перекладача з російської на українську, відмовившись спілкуватись мовою окупанта. Тож саме завдяки  командирові корабля, який носить назву міста на півночі Криму, вдалось уперше за п’ять років окупації повернути у кримські суди українську мову.

Олег Мельничук демонструє сильний характер та витримку і нині, вже який місяць перебуваючи під вартою в Москві, де в суді триває політичне «шапіто» за участю українських полонених моряків. Він як командир, відчуває відповідальність за екіпаж та особистим прикладом демонструє, як потрібно поводитись навіть у полоні. А снаги і сил йому значно додає підтримка рідних, близьких і тисяч людей, які листами, повідомленнями й акціями висловлюють свою позицію щодо незаконних дій РФ, демонструючи щиру підтримку наших військових моряків.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Міноборони збільшує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони збільшує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-снайпеp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік служби захисту інформації

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Номер обслуги кулеметника

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Кухар

від 17000 до 25000 грн

Чернігів

11 державний пожежно-рятувальний загін

Стрілець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО