ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Учасникам війни на Донбасі допомагають «витягти» здорові ресурси особистості

Військова медицина Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Липня 2019, 13:41

З початку збройної агресії Росії на Донбасі у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону надано кваліфіковану медичну допомогу понад тринадцяти тисячам пацієнтів – учасникам боїв з російськими збройними формуваннями та озброєними бандформуваннями. Третину від цієї кількості становлять пацієнти із пораненнями та травмами, а решта – із сезонними та хронічними захворюваннями. Про це повідомив представник Центру полковник Іван Держило.

Начальник відділення психологічної реабілітації Світлана Костіна працює в госпіталі вже три роки і за цей час здобула чималий практичний досвід.

 – Наші спеціалісти мають психотерапевтичні сертифікати, що дозволяє бути не лише консультантами, а й проводити з пацієнтами спеціальні вправи, які допомагають «витягти» здорові ресурси особистості на глибинному рівні,  – розповіла Світлана Костіна.

За словами психолога, найбільш підготовленими до наслідків бойових дій виявилися кадрові професійні військові. З людьми, які прийшли до війська за мобілізацією з цивільного життя, працювати складніше. Зазнавши тяжких поранень з усіма наслідками, вони часто-густо замикаються в собі. Витягнути людину з тієї «мушлі» дуже складно – доводиться працювати тривалий час.

Військовослужбовець Іван Лоїзов відновлюється після кульового поранення під опікою досвідчених лікарів та фізичних терапевтів клініки.

Це було вночі, снайперська куля зайшла у бік і наробила чимало біди всередині. Тоді я подумки попрощався з життям, з рідними, вже й не сподівався, що виживу. Мої батьки виховували мене патріотом, тож я, не вагаючись, пішов бити ворога. Вже декілька місяців працюю над тим, аби відновитися, три тижні тому почав відчувати одну ногу, але до одужання ще далеко, – каже юнак.

Натомість фізичний терапевт Василь Андрухів розповів, що пацієнт робить значні успіхи.

Ми поступового навчилися сидіти, потім пересідати з ліжка на візок і навпаки, долати перешкоди, їздити на візку. Тобто прогрес є – Іван став повністю незалежним щодо гігієни, одягання, пересування.

В іншому відділенні відновлюється після проникаючого діаметрального сліпого черепно-мозкового поранення десантник Олександр Беспалов. Боєць одинадцять днів був у комі. У Дніпрі йому зробили унікальну операцію з видалення кулі та уламків черепа. До міста Лева юнак приїхав на реабілітацію в супроводі дружини Анни, яка перебуває на шостому місяці вагітності.

Ми тримали позиції. Періодично сепари прострілювали у наш бік. Коли я вчергове заповзявся їм відповідати, ворожа куля влучила в око. Дружина розповіла, яку складну операцію провели хірурги: щоб видалити кулю, їм довелося видалити кістку. Аби зберегти кістку, її вшили мені в живіт, а у вересні будуть назад вставляти. Потім настане черга протезування ока, – розповів Олександр.

Варто додати, що з початку року у Львові спеціалізовану допомогу було надано чотирьом сотням пацієнтів – учасникам АТО/ООС.

Віталій Іванов

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

ОВА показала наслідки російського удару по Смілі, через який пошкоджено 47 будинків

ОВА показала наслідки російського удару по Смілі, через який пошкоджено 47 будинків

Уночі 25 квітня російські окупанти вдарили по місту Сміла Черкаської області. Через ворожий удар пошкоджено майже півсотні будинків, постраждали люди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв Жовтневий, Миколаївська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Об’єднаний навчально-тренувальний центр “Поділля”, Інструктор

від 25000 до 100000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область