ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія взялася за Південну Корею

Blogger pool
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Липня 2019, 14:26

23 липня провідні інформагентства повідомили світ, про те, що авіація «наймиролюбнішої» країни світу − Росії, порушила повітряний простір Південної Кореї. Біля східного узбережжя Японського моря три російських військових літаки увійшли до зони ідентифікації південнокорейської ППО. На перехоплення порушників у повітря піднялися винищувачі, яким довелось, щоб відігнати росіян, застосовувати попереджувальний вогонь. Якщо для південнокорейців такий інцидент із росіянами стався вперше, то інші країни досить часто мають справу із заблукалими пілотами двохголового орла.

Так, 21 червня «Радіо Свобода» повідомила, що російські стратегічні бомбардувальники ТУ-95 порушили повітряний простір Японії. Один літак двічі пролетів над островами Дайто, поблизу Окінави та  острова Хачіджо, на південь від Токіо. Потім бомбардувальники пролетіли над південною частиною Хокайдо й повернулись до Росії. Японці постійно вимушені підіймати в повітря винищувачі через порушення повітряного простору з боку РФ.

Під час навчань «Захід-2017», які РФ проводила на своїй території й сусідньої Білорусії, російські пілоти проігнорували повітряні кордони Литви. Військово-транспортні літаки «ІЛ-76» прямували з центральної Росії у Калінінградську область, залетіли в Литву, при цьому про намір перетнути повітряний кордон литовців не попередили.

Порушувати чужі повітряні кордони полюбляє не тільки стратегічна авіація й літаки-розвідники РФ, цією хворобою страждають пілоти навіть гвинтокрилів. Агентство «Грузія Online» розповсюдило заяву грузинського МЗС, у якій зазначалось, що впродовж двох днів зафіксовано два порушення повітряного простору росіянами: «9 грудня 2015 року російський безпілотний літальний апарат порушив повітряний простір Грузії та пролетів над сторожовими постами МВС, розташованими в селах Кошка і Гугутіанткарі Горійського муніципалітету. Наступного дня, 10 грудня, російський вертоліт МІ-8 пролетів над будівлею поліції МВС Грузії в селі Мереті Горійського муніципалітету».

Від «доброго» сусіда багато країн Європи мають клопіт. Навіть Ісландія змушена захищатися від повітряних путінських «миротворців». 20 березня 2019-го «Укрінформ» з посиланням на ісландське видання Morgunbladid повідомив, що винищувачі Північноатлантичного альянсу підняли в повітря за тривогою через проліт двох російських ТУ-142 поблизу Ісландії. Довідка:(Ту-142 літак дальньої океанської розвідки РФ).

Міноборони Польщі повідомляло, що з початку 2019-го літаки РФ влаштували низку провокацій. Перший випадок зафіксовано 16 січня, коли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем виявлено російський розвідувальний літак ІЛ-20, що летів з вимкненим радіолокаційним транспондером у Калінінградську область. Довідка:(транспондер – радіопередавач, в авіації використовується для розпізнання сигналів на екрані радара «свій − чужий»).

Постійні провокації росіян, які відбуваються супроти суверенітету різних держав, є черговим підтвердженням того, що Російська Федерація нехтує фундаментальними нормами і принципами міжнародного права.

Олександр Дідур

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Інспектор прикордонної служби

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Механік-водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Розвідник розвідувального взводу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Стрілець-зенітник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область