ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російські фейки про розслідування справи МН17

Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Липня 2019, 13:43

Російське агентство «РИА Новости» поширило матеріал, який є черговою спробою дискредитації кримінального розслідування і майбутнього суду в справі збиття літака рейсу МН17 у небі Донбасу. Увагу на це звернув у Facebook незалежний російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич.

Приватний розслідував Йозеф Реш, розрекламований російськими ЗМІ, заявив про бажання в присутності ЗМІ представити Спільній слідчій групі нові факти по МН17. Ними виявилися фальшивки, опубліковані в кількох випусках російського видання «Совершенно секретно», про переговори пілотів українських винищувачів, яких не було, їх неіснуючі плани польотів, сфабриковані накази СБУ про знищення цих липових даних тощо.

Згідно з матеріалом, Йозеф Реш, який проводив приватне розслідування щодо МН17 і якого раніше неодноразово піарили російські ЗМІ, нібито отримав «нові матеріали» про катастрофу і хотів би передати їх Спільній слідчій групі (JIT). Однак він чомусь вирішив не використовувати відповідної онлайн-форми на сайті групи, а виставив умовою для передачі відомостей присутність міжнародних ЗМІ й представників потерпілих держав.

У прокуратурі Нідерландів заявили, що не можуть виконати висунутих Решем умов, бо вони «дуже незвичайні, а також можуть заподіяти шкоди розслідуванню, якщо докази розглядають медіа й інші особи до їх вивчення».

– Судячи з переліку, йдеться про фальшивки, опубліковані в кількох випусках російського видання «Совершенно секретно». Як бачимо, це переговори пілотів українських винищувачів, яких не було, їх неіснуючі плани польотів, сфабриковані накази СБУ про знищення цих липових даних тощо, – прокоментував Лукашевич перелік доказів, які детектив нібито готовий надати JIT.

Авторка «двох фільмів про МН17» Єрлашова не згадує, що ці стрічки – це розширені репортажі з місця падіння уламків побіля селища Розсипне, які вона зробила влітку 2015 року, працюючи в RussiaToday. І вона не «знаходила уламків», а вона їх… підкидала».

Експерт зреагував і на іншу спробу дискредитації розслідування щодо МН17 – недавній показ «документального фільму» під назвою «MH17 – Callforjustice». Він звертає увагу на те, що створення фільму, який розповідає про «причини сумніватися в офіційній версії подій», рекламувало МЗС РФ з допомогою російських ЗМІ.

Також Лукашевич зазначив: одним із співавторів фільму є російський «режисер документального кіно» Яна Єрлашова, яка про себе вказує, що «зробила два фільми про MH17, знайшла важливі уламки літака й упевнилася, що Радбез Нідерландів їх отримав, але не включив до підсумкового звіту».

«Єрлашова не згадує, що «два фільми про МН17» – це розширені репортажі з місця падіння уламків неподалік селища Розсипне, які вона зробила влітку 2015 року, працюючи в RussiaToday. І вона не «знаходила уламків», а вона їх… підкидала», – написав Лукашевич.

З приводу іншого співавтора фільму, «незалежного голландського дослідника» Макса ван дер Верфа, Лукашевич написав: «Він незалежний тільки від правди. І є одним із найвпливовіших прихильників теорії змови, тісно пов’язаний з російськими ЗМІ і сепаратистами на Донбасі. І навіть вільно говорить російською. Саме тому він безперешкодно отримує дозвіл на в’їзд в ДНР/ЛНР, незмінно вказуючи в запитах метою поїздки «збір доказів, що голландська влада використовує неправдиві заяви в офіційному розслідуванні»,  прокоментував Лукашевич.

Сама ж стрічка «MH17 – Callforjustice» – заміс конспірології з відкритою брехнею, і є зразком брехні.

Починається і закінчується фільм інтерв’ю з прем’єром Малайзії, який не вірить у провину Росії. Це наш новий бастіон. Якщо раніше ми висували свої версії (український штурмовик, потім український «Бук»), то тепер знімаємо фільм про те, що хтось не вірить офіційному слідству. Повна безпорадність… додає експерт, який до п’ятиріччя катастрофи МН17 підготував детальний розбір версій катастрофи літака, частково надрукований в АрміяInform.

Читати розслідування Лукашевича з приводу катастрофи МН17:

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Навідник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Сапер в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область