ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ганна Маляр: В Україні зараз немає слабкої статі. Наші жінки служать і артилеристами, і танкістами

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Березня 2023, 21:33

Про це в Міжнародний жіночий день під час телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

«Сьогодні ми можемо точно сказати, що в Україні немає слабкої статі. Ми мали дві хвилі, коли жінки масово виявляли бажання і йшли служити у ЗС України — це 2014 і 2022 рік. На цей час тільки на передньому краї (перебувають — ред.) понад п’ять тисяч наших жінок. На жаль, і серед них є загиблі та поранені», — зазначила Ганна Маляр.

Вона додала, що наразі відсутні законодавчі обмеження щодо військово-облікових спеціальностей для жінок, тому вони служать і артилеристами, і танкістами.

Нині на передньому краї служать понад п’ять тисяч українських жінок.

«Тобто сьогодні жінкам доступна будь-яка спеціальність, яку вони бажають опанувати. Також потрібно пам’ятати, що у складі Медичних сил ЗСУ проходять службу багато жінок. Вони також несуть службу у надскладних умовах, виконують титанічну роботу. Їхня робота — це також підстава для гордості, як і робота наших воїнів на полі бою», — підкреслила заступниця Міністра оборони України.

Крім того, Ганна Маляр повідомила, що наразі спільно з волонтерами розроблені й проходять випробування зразки польової форми одягу для жінок.

«Проте існує певна дискусія — підкреслювати жіночність у формі чи приховувати її. Процес триває», — наголосила Ганна Маляр.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій

«Уже декілька місяців поспіль ми говоримо, що Бахмутський напрямок є епіцентром бойових дій. При цьому ми повинні розуміти, що ворожий наступ з початку січня триває на декількох напрямках», — розповідає Ганна Маляр.

«Щодо Бахмута, там дійсно тривають важкі бої, але ми повинні пам’ятати про декілька речей. Те, що декілька місяців поспіль наші мужні воїни знищують ворога, зокрема підрозділи пвк „вагнер“ — це перемога. Те, що сьогодні там (у Бахмуті. — Ред.) знищується велика кількість зброї і техніки ворога — це перемога. Те, що ворог зав’язаний на одному місці та змушений концентрувати всі свої зусилля на одному місці, таким чином зменшуючи свій наступальний потенціал — це перемога.

Дійсно, у ворога сили, що переважають за кількістю особового складу і озброєння. Але в цих умовах наші воїни зуміли їм паритетно протистояти», — підкреслила Ганна Маляр.

росія прагне дискредитувати Україну як отримувача зброї перед союзниками 

«Якщо говорити про стратегічні цілі, які ставлять перед собою росіяни, то вони зараз ведуть масштабну кампанію з дискредитації України як отримувача зброї. Тому що ворог боїться, що ми отримаємо усе, що нам обіцяли, — зазначила Ганна Маляр і додала: «Коли починається чергова хвиля дискредитації, ми звертаємося до наших партнерів із запитом, чи є у них до нас офіційні претензії. По-друге, зброя надається певними партіями, і партнери не нададуть наступну партію, поки не переконаються, що Україна чесно, відкрито і за призначенням використовує цю зброю, — розповіла заступниця Міністра оборони України.

Також ворог намагається бити й по потенційних військовослужбовцях, які цю зброю будуть застосовувати. Зокрема, росіяни намагаються зірвати зараз мобілізаційну кампанію. Також вони намагаються дискредитувати рішення нашого військового керівництва щодо Бахмута».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Вдень 23 квітня окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Шалигінської громади Шосткинського району.

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Країни Північноатлантичного альянсу працюють над постачанням Україні додаткових систем протиповітряної оборони, в тому числі Patriot.

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровським районом увечері 23 квітня Повітряні сили збили російський безпілотник «Орлан-10».

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Інженер-електронік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Водій-електрик

від 22000 до 52000 грн

Черкаси

118 ОБр Сил ТрО ЗСУ

Електрозварник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ