ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Через санкції на рф виник дефіцит оболонки для виробництва ковбас і сосисок

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Лютого 2023, 4:42
Ковбаса «Смерть москалям»

За даними аналітиків Bloomberg і Citigroup, якщо вартість російської нафти марки urals буде $25–35 за барель, уже 2023 року резерви центробанку рф у юанях будуть вичерпані. Якщо ж ціна залишиться на актуальному на момент дослідження рівні ($58,8 за барель), резерви в китайській валюті витратяться за два з половиною роки. У січні 2023 року барель нафти urals у середньому коштував $49,48.

Станом на кінець січня 2023 року резерви фонду національного «благосостоянія» росії (фнб) у юанях становили 307,45 млрд, що еквівалентно $45 млрд. Частка юаня в фнб становить 60 %, безготівкового золота — 40 %.

За останні п’ять днів долар подорожчав на росії на 1,33 руб. Ослаблення рубля дещо стримують щоденні продажі юанів у рамках бюджетної політики рф. З 7 лютого по 6 березня мінфін планує продати китайську валюту на понад 160 млрд руб. (майже 9 млрд руб на день), що майже втричі більше, ніж було в січні. Незважаючи на таке значне збільшення продажу валюти, вона становитиме менше ніж 15 % денного обсягу торгів в юанях і тому лише частково допоможе підтримати рубль.

За прогнозом аналітичного кредитного рейтингового агентства (акра), 2023 року російські авіакомпанії перевезуть від 85 млн до 95 млн пасажирів, що буде на 6–16 % менше за план, встановлений мінтрансом (101 млн осіб). Такий прогноз є «базовим», тобто оптимістичним. На такий показник перевезень авіакомпанії зможуть вийти лише за умови продовження експлуатації всього наявного парку літаків, вирішення питання із постачанням необхідних запчастин і розхідників, непосилення міжнародного санкційного режиму або контролю за його виконанням.

МЗС рф повідомило, що 2022 році від російського громадянства за кордоном відмовилися понад 4 300 осіб — найбільше за останні три роки. Ще 40 осіб відмовились від громадянства рф у самій росії.

Американський агротрейдер Bunge (виробник олії «Олейна») продав на росії свій бізнес з виробництва олії.

Данський виробник обладнання для вітрової енергетики Vestas повністю припинив діяльність на росії: компанія зупинила всі корпоративні процеси, звільнила решту працівників і полишила активи у рф. Vestas була технологічним партнером російського «фортуму» у сфері відновлювальної енергетики. Підприємство «вестас меньюфекчурінг рус» з виробництва композитних лопатей для турбін вітрогенераторів в ульяновську розпочало свою роботу у грудні 2018 року, і його передбачалося законсервувати до кінця минулого року. Крім того, у дзержинську компанія також разом із «роснано» запускала виробництво гондол для вітрогенераторних установок на базі заводу Liebherr.

Холдингова компанія Veon, яка контролює телекомунікаційні активи в країнах СНД і деяких країнах Азії й Африки, погодила з російською владою умови закриття свого бізнесу на рф.

2022 року асортимент ліків у російських аптеках скоротився на 10 %, або майже на 2 тис. найменувань, зокрема з переліку життєво необхідних і найважливіших для хворих людей препаратів.

Бельгійська компанія Euroclear, яка надає міжнародні фінансові послуги, відмовилась приймати російський рубль як розрахункову валюту.

Через антиросійські санкції Євросоюзу на рф виник дефіцит оболонки для виробництва ковбас і сосисок. у росії фіброузної оболонки, в яку упаковують 90 % сервелату і сирокопчених ковбас, не виробляють. Її сьогодні привозять з Китаю за передоплатою або за паралельним імпортом, термін постачання сягає 10 місяців. Тож російські м’ясопереробники змушені запасатися товаром майже на рік наперед, як наслідок — витрати на його закупівлю зросли на 25–70 %. У собівартості ковбаси частка цієї оболонки становить 15 %, уточнює національний союз м’ясопереробників.

Казахстан заборонив тривале проживання росіян за внутрішнім паспортом рф. Тепер для оформлення дозволу на проживання в країні необхідно пред’явити закордонний паспорт із терміном дії не менше як 180 днів.

IT-компанії за два роки майже вдвічі скоротили площу орендованих офісів у мінську. У 2020 році в столиці рб IT-компанії займали понад 430 тисяч кв. метрів офісних площ. На початку 2023 року кількість площ, що орендуються, скоротилася до 200–220 тисяч кв. метрів. Загальна пропозиція офісів у мінську на січень цього року перевищувала мільйон кв. метрів.

Джерело: Служба зовнішньої розвідки України

Читайте нас в Telegram
Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Розвідник-далекомірник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Стрілець-електрик (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Бойовий медик взводу, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький, Хмельницька область