ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Наталія Гуменюк: На півдні України ворог втрачає свої позиції поступово, але досить упевнено

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Грудня 2022, 11:34
Наталія Гуменюк

Про це під час телевізійного марафону «Єдині новини» розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

— Окупаційні війська продовжують тероризувати мирне населення. Зокрема не припиняють обстрілювати громади з Кінбурнської коси, а також акваторію Чорного моря та Дніпро-Бузького лиману для того, щоб не працювали в зерновій угоді ті морські транспортні коридори, які планувалися. Тобто окупанти роблять усе, щоб не було можливості включити туди ще й Миколаївський напрямок і Миколаївські порти. Крім того, прилітає час від часу і по Очаківській та Куцурубській громадах. Таким чином наявність там війська й озброєння говорить про намагання ворога тримати під загрозою максимальну кількість територій, які вони вже майже втратили. Тобто окупанти намагаються втримати хоча б якісь позиції, але ми їм цього не дозволимо. Продовжуємо бойову роботу, й вона буде результативною найближчим часом, — запевнила Наталія Гуменюк. 

— Ворог втрачає позиції поступово, але досить впевнено. Перед ними зараз стоїть завдання втриматися, зачекати того моменту, поки вони підтягнуть резерви. Тому командування планує заходи у такий спосіб, щоб не дати ворогу можливості цього зробити: встановлюємо вогневий контроль, намагаємося припиняти їхнє логістичне постачання, не даємо їм спокою й змушуємо постійно вишукувати нові місця дислокації, — додала керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України.

Вона також акцентувала на тому, що ворог продовжує маневрувати й, вочевидь, до чогось готується.

— Зараз вони маневрують і вже один із ракетоносіїв зайшов у пункт базування. Наразі в морі один надводний й два підводні ракетоносії, що в загальній кількості становить 16 ракет типу “Калібр” у готовності до використання. Але пам’ятаємо, що повернути на бойове чергування той ракетоносій нескладно — це займе декілька годин. Також не варто забувати, що в них є тяжіння до повторення більш-менш для них значущих операцій, тому якщо згадати про 5 грудня, як вони готувалися до масованого ракетного удару, коли виводили ракетоносії в море, піднімали стратегічну й тактичну авіацію, то загалом усе дуже схоже. І ми готові до цього, — повідомила Наталія Гуменюк.

Крім того, керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України наголосила, що не слід чекати тільки масованого удару, адже ворог здатен завдавати й точкових.

— Те, що в них вичерпуються запаси — зрозуміло, бо вони їх використовують, але недооцінювати ворога не можна. росіяни намагаються поповнювати свої резерви попри санкції й попри обмеження у своїх потужностях. Ми бачимо, що вони вишукують можливість затримувати хід подій, взяти так звану оперативну паузу, щоб підтягнути резерви й продовжувати своє «побєдоносне шоу», як вони вважають, але наша протидія адекватна, ми не дамо їм тієї паузи, бо усвідомлюємо — нам треба вибороти максимально швидко свою незалежність, — підкреслила Наталія Гуменюк.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Що палало в порту Піллау: експерт розповів про МРК «сєрпухов», який згорів у балтійську

Що палало в порту Піллау: експерт розповів про МРК «сєрпухов», який згорів у балтійську

«Що не потоне — те згорить». Десь так можна інтерпретувати відому українську приказку щодо сьогоднішніх реалій російського військового флоту.

Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Вдень 23 квітня окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Шалигінської громади Шосткинського району.

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Країни Північноатлантичного альянсу працюють над постачанням Україні додаткових систем протиповітряної оборони, в тому числі Patriot.

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровським районом увечері 23 квітня Повітряні сили збили російський безпілотник «Орлан-10».

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Помічник гранатометника

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

до 24000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Бойовий медик взводу військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Слов'янськ

Військова частина 2240 НГУ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України