ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Ради ОЕСР

Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 12 Грудня 2022, 23:02

Шановний високоповажний пане Генеральний секретар, шановні представники країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку!

Вкотре від початку війни від імені всього українського народу я дякую вам і всім нашим партнерам за всебічну підтримку, що наближає перемогу України і всього демократичного світу.

Війна поставила перед нами безпрецедентні виклики, але й зміцнила нашу рішучість в питанні впровадження реформ та руху до членства в Європейському Союзі.

За право будувати своє майбутнє у вільній, демократичній та економічно розвиненій країні українці віддають найцінніше — своє життя. росія продовжує завдавати масованих ракетних ударів по території України, вбиваючи мирне населення і знищуючи цивільну інфраструктуру. Але ворог не може знищити наше прагнення стати частиною європейської родини та цивілізованого світу.

Наш шлях до членства в ОЕСР та ЄС припав на цей складний період. Ми вдячні вам за прийняття позитивного рішення про надання Україні статусу потенційного члена ОЕСР та початок переговорів у відповідь на наш запит.

Україна прагне приєднатися до ОЕСР як провідного майданчика демократичних країн з ринковою економікою для обміну експертизою у питаннях повоєнного відновлення, реформ, формування державних політик.

З нашого боку — ми підписали сьогодні оновлену Угоду про привілеї та імунітети, а також готові рухатися до найскорішого відкриття офісу ОЕСР в Києві.

Я також вдячний за рішення про розробку Програми ОЕСР для України. Це допоможе Україні отримати визнання дотримання стандартів ОЕСР в багатьох важливих галузях вже в найближчі роки.

Разом з тим для більш якісної підготовки внутрішніх політик і подальшого руху в ОЕСР надзвичайно важливо визначити пріоритетні напрями роботи.

Нам потрібен дороговказ — детальний план приєднання до ОЕСР, з переліком основних інструментів, заходів та строків виконання, на які б ми спиралися для виконання всіх вимог.

Ми вже рухаємося як одна команда — за вересень-жовтень спільно з ОЕСР було актуалізовано пропозиції щодо плану дій для поглиблення співробітництва, а також визначено перелік пріоритетних інструментів і органів ОЕСР для розширення існуючої співпраці органів виконавчої влади України з ОЕСР.

Протягом жовтня-листопада Україна взяла участь у близько 20 засіданнях робочих груп та комітетів ОЕСР.

Триває активна робота з набуття членства в Робочій групі по боротьбі з хабарництвом. Вдячні членам Робочої групи ОЕСР за зелене світло наданню України статусу учасника.

Ми вдячні за готовність ОЕСР продовжити діалог щодо підготовки Економічного огляду України та розглядаємо його як продовження нашого співробітництва щодо відновлення та розвитку.

Важливою є ініціатива щодо створення відділу з питань України в Економічному департаменті ОЕСР, який допоможе нам здійснити комплексний аналіз розвитку економіки та удосконалити економічну політику на основі рекомендацій ОЕСР.

Ми також вдячні за ґрунтовний звіт ОЕСР щодо ролі реформи децентралізації, регіонального розвитку та місцевого самоврядування у стійкості України під час війни та подальшому відновленні.

Уже сьогодні ми маємо багато спільних напрямів роботи і перших результатів.

У Лугано ми представили проект Плану відновлення України, наше бачення етапів та першочергових проєктів.

Ми вдячні ОЕСР за широку експертну допомогу під час подальшого доопрацювання Плану. Наша команда вже опрацювала коментарі та пропозиції і провела раунд обговорень з підрозділами ОЕСР.

Усі секторальні коментарі були враховані в оновленій версії плану. За рекомендацією ОЕСР ми розробили оновлену версію Плану відновлення з фокусом на наскрізні питання та впровадження принципів Лугано.

План відновлення передбачає три етапи. Але головним пріоритетом наразі є етап виживання — швидкого відновлення критичної інфраструктури та енергетичного сектору для проходження зимового періоду.

Останні атаки рф на електроенергетичну систему призвели до того, що половину енергетичної інфраструктури України було пошкоджено. Ці пошкодження призвели до дестабілізації електромережі та необхідності застосування планових та позапланових відключень електроенергії в країні. Це впливає на всі сектори економіки та соціального життя України.

Орієнтовна вартість екстреної підтримки електроенергетики оцінюється в 500 мільйонів доларів США. Орієнтовна вартість екстреної підтримки сектору централізованого теплопостачання оцінюється ще в 500 мільйонів доларів США.

Якщо говорити про загальну оцінку потреб на відновлення, то на початку вересня Світовий банк, Єврокомісія та Уряд презентували спільний звіт з першою об’єктивною оцінкою потреб України.

Відповідно до звіту загальні потреби щодо відбудови та відновлення оцінюються у $349 млрд і це станом на 1 червня 2022 року. За попередніми оновленими оцінками Світового банку та Уряду України потреби на відбудову зростуть до 500-600 млрд доларів.

Україна вже сьогодні потребує допомоги. І я звертаюсь до вас, шановні колеги, надати нам допомогу на термінове відновлення.

Ми усвідомлюємо, що повинні довести свою відповідність усім критеріям ОЕСР та стандартам ЄС для вступу до цих спільнот як повноправного члена. І ми рішуче налаштовані працювати.

Ключові пріоритети та спільний план дій з чіткими вимогами дозволять нам пришвидшити процес реформ і досягти критеріїв відповідності приєднання до ОЕСР.

Ми продовжуємо реформи та європейську інтеграцію навіть під час війни, і будемо вдячні за надання нам чіткого плану нашого наближення з ОЕСР, щоб через рік ми могли спільно переглянути наш прогрес і розпочати переговори щодо вступу.

Дякую вам за довіру і ще раз підтверджуємо готовність України виконати свої зобов’язання потенційного члена на вступ в ОЕСР.

Джерело: Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

Читайте нас в Telegram
Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник гранатометника

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Фельдшер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Житомир

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )