ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Представники Київської асоціації військових аташе вшанували річницю боротьби за ДАП

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 26 Травня 2022, 22:01

Сьогодні, 26 травня, Україна вшановує восьму річницю битви за Донецький аеропорт, яка розпочалася 2014 року.

Цього дня у Києві в Центральному будинку офіцерів ЗС України відбувся брифінг для представників апаратів аташе з питань оборони при посольствах іноземних країн, акредитованих в Україні.

«Вісім років тому, 2014 року, розпочалася боротьба за Донецький аеропорт. 242 дні українські воїни протистояли навалі російсько-окупаційних військ. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники термінала за свою сталеву витримку отримали почесне звання «кіборги», – сказав у вступному слові до брифінгу заступник начальника ГШ ЗС України бригадний генерал Володимир Коваль.

Нагадаємо, запекле протистояння українських воїнів з російськими агресорами в Донецькому аеропорту завершилося 22 січня 2015 року. Не витримали стіни. А от українські воїни вистояли, не зламалися, не зігнулися і здобули безсмертну славу.

Під час заходу представникам Київської асоціації військових аташе (КАВА)   презентували наукову книгу про Донецький аеропорт, перекладену англійською мовою. А також два посібники «Воєнно-історичний опис російсько-української війни», що охоплює період від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну до сьогодення.

Зокрема, виступили: представник Головного управління військового співробітництва ЗС України полковник Ольга Сальнікова, представник Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗС України полковник Ігор Подолян, представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Андрій Мартинов, представник Воєнно-наукового управління ГШ ЗС України полковник Віталій Бідний.

Порушуючи закони і звичаї війни, застосовуючи заборонені міжнародними угодами види зброї й прикриваючись пропагандою, путін веде війну, спрямовану на масове фізичне знищення українського народу. Ми вдячні країнам-партнерам за швидкі та рішучі кроки в протистоянні агресору, – сказала заступник начальника Головного управління військового співробітництва ЗС України полковник Ольга Сальнікова.

До відома, за останні 14 років агресивною політикою росії спровоковано та розв’язано конфлікти та війну не лише в Україні, а й, зокрема, російсько-грузинську війну (2008), збройний конфлікт на території Північного Кавказу (2009 – 2017), збройну агресію проти України, зокрема на Кримському півострові та окремих районах Донецької та Луганської областей України (з 2014 і до сьогодні), російське воєнне вторгнення в Сирію (з 2015 і до сьогодні) та широкомасштабну війну в Україні.

Аташе з питань оборони при посольстві Французької Республіки в Україні й одночасно президент Київської асоціації військових аташе бригадний генерал Андре Еврар подякувала за можливість вперше з початку широкомасштабного вторгнення рф зустрітися з представниками апарату аташе з питань оборони при посольствах різних країн та представниками керівного складу ЗС України.

– Насамперед хотіла подякувати за те, що ви підтримуєте взаємозв’язок з іноземними аташе з питань оборони. З початку нової стадії російсько-української війни – 24 лютого 2022 року, ми тримаємо взаємодію з вами і отримуємо потрібну інформацію про перебіг подій на війні, так би мовити, з перших уст. Для нас дуже важливо отримувати новини не зі ЗМІ, а саме з компетентних джерел – від вас, як представників ГШ. Ми, представники інших країн, знаходимося тут для того, щоб допомогти Україні, надати вам усебічну підтримку. Хотілося б зустрічатися з представниками Збройних Сил України якомога більше офлайн, наскільки це, звісно, можливо. Ще раз дякую. Слава Україні! – сказала бригадний генерал Андре Еврар.

Аташе з питань оборони США полковник ВПС США Бріттані Д.Стюарт зазначила, що надзвичайно рада повернутися до України після кількох місяців з початку широкомасштабного вторгнення рф, та повідомила, що захоплюється українськими воїнами, які боронять рідну землю з 2014 року. Також цінує співпрацю наших країн у питанні оборони. Бріттані Д.Стюарт в Україні уже півтора року і в захваті від українських людей та України.

– Говорячи про співпрацю та допомогу, ми відчували і продовжуємо відчувати її від всіх країн, представники яких тут присутні. Захисники України та весь український народ – високо цінують вашу допомогу! У важких боях із силами противника, що значно переважають, саме зразки сучасного озброєння дозволяють зривати плани ворога і докорінно змінювати картину бою. Дякую за віру в українського солдата, дякую за віру в Збройні Сили України! – сказав Володимир Коваль.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент обговорив з британським канцлером казначейства санкції проти росії

Президент обговорив з британським канцлером казначейства санкції проти росії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Канцлером казначейства Великої Британії Джеремі Гантом. Сторони приділили особливу увагу санкційній політиці. 

росія атакувала 11 українських областей з мінометів, танків та артилерії

росія атакувала 11 українських областей з мінометів, танків та артилерії

За минулу добу, 25 квітня, російські війська обстріляли територію 11 областей України.

Уночі окупанти атакували Черкащину — пошкодили критичну інфраструктуру

Уночі окупанти атакували Черкащину — пошкодили критичну інфраструктуру

Уночі 25 квітня російські війська атакували Черкаський район. Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, шість людей постраждали.

Україна і Катар розширюють співпрацю для повернення українців з росії

Україна і Катар розширюють співпрацю для повернення українців з росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна і Катар розширюють співпрацю в питанні повернення українців з російської федерації.

Спецпризначенці ліквідували ворожий ЗРК «Бук-М1» за мить до пуску ракет

Спецпризначенці ліквідували ворожий ЗРК «Бук-М1» за мить до пуску ракет

Воїни ССО знищили російський зенітно-ракетний комплекс «Бук-М1», який готувався до пуску ракет.

На Херсонщині не вщухають російські обстріли: поранено трьох людей

На Херсонщині не вщухають російські обстріли: поранено трьох людей

російські війська впродовж доби, 24 квітня, обстріляли 9 населених пунктів Херсонської області, а також місто Херсон. Через російську агресію троє людей дістали поранення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Електрик

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Старший майстер виробничого відділення

від 21000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр