ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У нашому війську служить понад 31 тисяча жінок

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 4 Березня 2021, 21:14

Наразі у Збройних Силах України проходить службу 31757  жінок, що складає 15,6% від загальної кількості військовослужбовців. Це один із найвищих показників кількості жінок, які служать у війську,  у співвідношенні до загальної чисельності Збройних Сил у порівнянні з багатьма арміями світу.

За останні роки українським жінкам дозволено служити на більшості військових посад у ЗСУ. Серед наших військовослужбовиць є танкистки, артилеристки, командири рот, взводів, тощо.

Питання імплементації норм гендерної рівності в силових структурах і підвищення гендерної компетентності військових професіоналів є одним з важливих напрямків розвитку Збройних Сил та співпраці нашої держави з міжнародними партнерами й сьогодні воно було на порядку денному брифінгу радниці Головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань Вікторії Арнаутової.

— Питання гендерної рівності та жінок у Збройних Силах особливо активно піднімаються саме в останні роки, адже наразі кількість жінок у війську постійно зростає, — зазначила Вікторія Арнаутова.

У порівнянні з 2014 роком кількість жінок у війську збільшилася понад удвічі

У порівнянні з 2014 роком, коли кількість жінок-військовослужбовиць дещо перевищувала 14 тисяч, 1582 з яких — жінки, що належали до офіцерського складу, 12388 — особи рядового, сержантського та старшинського складу та 349 курсанток, у 2020 році їхня кількість збільшилася понад в два рази.

За статистикою 2020 року, у війську служить 31 тисяча 758 жінок-військовослужбовиць (це 15,6% від загальної кількості). З них, 4810 — офіцери (8,9%), 25 780 — особи рядового, сержантського та старшинського складу й 1162 курсантки.

– Наразі в Україні кількість жінок, які служать і працюють у Збройних Силах сягає майже 22,5%. Це один із найбільших відсоткових показників жінок у співвідношенні до загальної чисельності війська навіть серед багатьох армій НАТО, — зазначила Вікторія Володимирівна.

Та додала, що однією з причин того, чому так багато українок мають бажання носити однострій, стали військові дії на Сході. Вступивши до лав Збройних Сил, українські жінки продемонстрували всьому світові, що спроможні боронити державу нарівні із чоловіками.

У війську на посадах командирів взводів служить 109 жінок

— Наразі у ЗС України на посадах, зокрема, командирів взводів служить 109 жінок, командирів рот – 12,  начальників відділень – 714,  начальників відділу – 75, начальників управлінь – 5 жінок. Загалом же, станом на кінець лютого, на командних посадах перебувають понад 900 офіцерів-жінок, — повідомила радниця Головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань Вікторія Арнаутова.

Радниця Головнокомандувача також зазначила, що жінки беруть активну участь у бойових діях. Наразі понад 10% від загальної чисельності особового складу, залученого до  сил та засобів ООС на території Донецької та Луганської областей складають саме жінки- військовослужбовці. Загалом статус учасника бойових дій отримало понад 13 тисяч жінок.

Державні нагороди за час проведення операцій АТО/ООС отримали 257 жінок, 9 із них – посмертно.

Кожен 20-й український миротворець – жінка

– Є серед військових українок і миротворці. Так, наразі 7 жінок-військовослужбовців беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки у складі національного персоналу миротворчих контингентів. А за статистикою, кожен 20-й український миротворець – жінка, – зазначила Вікторія Арнаутова.

Та підсумувала, що у цілому на початок 2021-го у Збройних Силах служать і працюють близько 57 тисяч військових і цивільних жіночої статі. Серед цивільних працівників ЗСУ жінки становлять понад 54 % від загальної кількості цивільного особового складу.

– Також хочу наголосити, що гендерна рівність – не зрівняння кількісного співвідношення у підборі персоналу, як дехто думає, а підвищення оперативної спроможності Збройних Сил за рахунок розмаїття фахівців. У професійній армії на першому місці стоїть професіоналізм, психологічні й ділові якості людини, – зазначила Вікторія Арнаутова.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Гранатометник

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Автомеханік

від 25000 до 60000 грн

Павлоград

Військова частина А4759